BEST! Aku mesti FOLLOW!

23 August 2011

A.B.C

I seriously indulge with icy cool ABC and LaiChiKang.. takpun ice cream. Bulan posa ni tersingkap sikit  di kepala ABC kat Swee Kang Jalan Hj. Taha sana. Klu pegi bazaar, ada lebih sikit kat dalam poket tu.. i wouldn't miss a chance to buy my faveret desert. But since my dad banyak pantang makan, i only consider buying Lai ChiKang for family. If I rayau-rayau myself, kompem yang jadi igauan adalah ABC jika cuaca terlalu panas. Cerita pasal ABC plak ni, aku berkesempatan makan ABC kat Tanjung Batu Julai yang lalu (Take note). ABC dia sangat sedap. Thanks sangat kat syemah kerana sudi bawaku berkunjung ala-ala "PantaiFront" Bintulu. Cantik giler tempat tu. Aku memang syok la makan ABC yang berendamkan cendol kaler purple. Tapi sayangnya, ABC tu tak sempat nak habis sebab berkejaran dengan flight. Klu tak, dah lama ku sedut semua purple tu, tinggal yang kacang jer. haha.


Maaflah ye... yang ni aku dah kacau dia punya food presentation. Yelah, excited nak makan baru teringat nak amik gambar.

Eh, korang nak tahu aku ada hutang dengan seseorang satu gambar yang tak sempat aku upload. Masa tu aku nak kasi dia tahu macam mana rupa ABC kat tempat lain dan harganya pula sangat istimewa. RM2 sahaja! Yup! Trust me. Pliz find it at D'Sukut Cafe. ABC di bawah ni aku sempat menjamu selera kat Sibu Jaya.


Dahsyat superb besar kan? 

Serious berselera aku.. Korang jangan terliur plak baca blog aku pagi-pagi nih. Puasa.


##  Terbayang kepala menggeleng di sana.

3 comments:

she_mah said...

besarnya ABC ya! dah macam2 gik buah dicampurnya ya..mun aku gerenti sik abis. ko sik suka mkn kacang? aku pun sik suka..haha

AmirFX said...

Besar ehhh.. TOk makei sahur pun ok juak tok...

karina said...

Aok, RM2 SAHAJA ging. Aku time nya serve ya mmg dalam kepala ingat RM5. Kejut bila minta bil, nggak RM2. Hahah