BEST! Aku mesti FOLLOW!

23 August 2011

HAppy for Has

Feewit!! Has, tahniah ko dapat berita gembira itu. My head was filled with 1001 questions how u manage to get the green light. Is there a need for making a mock proposal? hm.. LAter catch up with ya k. :)

C O N G R A T U L A T I O N S

Upgrade skit la dari syemah, kta buat firecrackers. Pak pak tu pak pak pak! (Sila imagine ini juga)

A.B.C

I seriously indulge with icy cool ABC and LaiChiKang.. takpun ice cream. Bulan posa ni tersingkap sikit  di kepala ABC kat Swee Kang Jalan Hj. Taha sana. Klu pegi bazaar, ada lebih sikit kat dalam poket tu.. i wouldn't miss a chance to buy my faveret desert. But since my dad banyak pantang makan, i only consider buying Lai ChiKang for family. If I rayau-rayau myself, kompem yang jadi igauan adalah ABC jika cuaca terlalu panas. Cerita pasal ABC plak ni, aku berkesempatan makan ABC kat Tanjung Batu Julai yang lalu (Take note). ABC dia sangat sedap. Thanks sangat kat syemah kerana sudi bawaku berkunjung ala-ala "PantaiFront" Bintulu. Cantik giler tempat tu. Aku memang syok la makan ABC yang berendamkan cendol kaler purple. Tapi sayangnya, ABC tu tak sempat nak habis sebab berkejaran dengan flight. Klu tak, dah lama ku sedut semua purple tu, tinggal yang kacang jer. haha.


Maaflah ye... yang ni aku dah kacau dia punya food presentation. Yelah, excited nak makan baru teringat nak amik gambar.

Eh, korang nak tahu aku ada hutang dengan seseorang satu gambar yang tak sempat aku upload. Masa tu aku nak kasi dia tahu macam mana rupa ABC kat tempat lain dan harganya pula sangat istimewa. RM2 sahaja! Yup! Trust me. Pliz find it at D'Sukut Cafe. ABC di bawah ni aku sempat menjamu selera kat Sibu Jaya.


Dahsyat superb besar kan? 

Serious berselera aku.. Korang jangan terliur plak baca blog aku pagi-pagi nih. Puasa.


##  Terbayang kepala menggeleng di sana.

16 August 2011

Friday Night Out

Semuanya tidaklah dirancang dengan sepenuhnya. Pada mulanya berjanji dengan kawan yang saya akan treat dia dengan makanan selepas gaji keluar. Tempat yang dirancang adalah steamboat terkenal di rantau Kuching iaitu D-11. Tapi tak syoklah kalau steamboat berdua sahaja. Tempat ni, kalu ramai orang lagi murah bayarannya. Korang nak tahu ke, dia kasi RM 19.00 each ( 1-2pax ) RM18.00 each ( 3-7pax ) RM 17.00 each ( 8pax or above ) "Pax" tu kira orang la. 

Malam before nak kuar tu, saya discuss dulu dengan geng saya ni nak tak ajak si Alicefiana dengan Alice lagi sorang namanya Aliceca. Nama pendek, Caca. Tapi saya hanya berhubung dengan Caca je la sebab dia yang pandai drive. KOmfem dia akan bagitau dan pujuk Alicefiana skali. Mula-mula dia cakap nak join, papehal dia akan inform balik kasi konfem. Pastu dia ajak la nak tengok wayang. Yang ni memang takde dalam rancangan, lagipun geng saya dah pesan yang beliau mungkin kepenatan kerana direct balik selepas habis orientasi. Alasan diterima. 


Sampai di D-11, saya dan geng terpaksa berbuka dulu mengenangkan saya seorang je muslim. Geng saya ni tak. Alicefiana dan Caca datang kemudian. Saya kena isi sikit demi sikit perut saya, namun lama-lama menunggu jadi kenyang pulak. Tak bleh jadi. Kena stop dulu. Lantas saya mengambil daging-daging dan sibuk-sibukkan diri menjadi chef. Bleh melekakan diri sementara tunggu diorang berdua. Bertemu seniorku, Apple. Tak sangka pula. Tak lama kemudian Caca pun datang. Dan kami makan dengan seronoknya~ Alicefiana gila amik telur burung puyuh. Habis semangkuk dia pi rebus dalam sup perencah tom yam. Pastu cedok2. Happy sungguh muka dapat cedok telur tu ibarat emas dalam belukar. 


Lepas steamboat, Alicefiana memujuk rayu saya dan geng saya supaya watch movie. Tapi dia belum pasti nak tonton cerita apa. Kami pergi STAR dan berkenan dengan cita The Rise of Planet Ape tapi malangnya kami terlepas pukul 9.00pm. Yang ada pukul 10 kelak. Nak tak nak, kami hampa. Caca dan Alice tak dapat balik lewat sebab dia kena balik Samarahan. Ntah camane Caca call si James dan dia happy ada teman untuk pulang konvoi kerana Samarahan memang ternyata gelap pada ketika itu. Dengan tiket RM8, saya kira sangat sangat berbaloi lah kerana sepanjang wayang dimainkan, saya sangat-sangat segar kerana dia banya selitkan babak action. Serius! You should watch it. OMG! Camne lah pusak ku pandei camya. Aku akan bersyukur jika nya pandei berak lam jamban dan flush sendiri. Fuh!

10 August 2011

Printed name, reality person

Salam masyuk,

In my previous post, I did say that I went travelling to Asap town and looks like its gonna be my last travelling with my cool peeps from Tingkat 12. I had officially moved to Tingkat 5 and attached under different supervisor, because of rotation system. All I want to say, I enjoy travelling so much especially when you are covered.. and spend less on logistics. A golden opportunity that I would not want to miss!A rare experience is gained, networking expanded and my mind bloged even more. I got the big agencies focal person's number and local artists too. Also met Major Faiz (the 2nd astrounut) Hey.. I was surprised that one of the officer I am dealling was actually my great2 senior which I never thought of mee her in person... only knew by the name printed on the thesis cover. And it took me some days to itok because her name is soO familiar in the back of my mind. The mystery solved when we had a discussion and cerita itu melelat sampai you-know... For example, "Where did u study?".. "What course you take?"... followed by " Me here, me there".. then another responded "Ey,... I also.. practical there". The discussion continue melelat sampai I teringat her name again... and I mencelah "Was it YOU who did a thesis dot-dot-dot?"... Then PAP!! Then tetiba feeling that UiTM dihatiku. Really dihatiku. Hahahaha... Yala, we belong in the same factory bha~ Haigo! Only then terasa that bond strengthen. The world is so small. :)