BEST! Aku mesti FOLLOW!

22 March 2011

Termalu, tersipu-sipu pastu blah..

Hi bloggers and stalkers,

How do you do? Dah breakfast? Aku blum lagi.
Siapa yang malu, siapa yang sipu? Sungguh rajin korang lawat blog ku ya. Bagus! (Pat on your back)
JOm dengar ada apa dengan aku last week.

Ingatkan korang tentang soalan bergerak? Ya, mission kat tempat praktikal tidak hanya berhenti di situ.
Geng rapatku, Agnes pun tidak terkecuali dan kami sama-sama berusaha mencari respondent melalui email dan facebook. Dan kami berkeputusan untuk distribute questionnaire kami di >> Boulevard, Kuching!.. Siyes! (Tak tipu)

Pagi itu, aku terbangun. Memikirkan bagaimanakah cara untuk distribute lebih questionnaire ni. Mau ada lebih 5 buku penuh dengan 10 helaian setiap satu. Hmm... Akal ku berfikir, mungkinkah di Boulevard jawapannya? Cuba nasib lah. Terus menyatakan hasrat kepada Agnes. Agnes setuju. Lalu kami pun bersiaplah! Dalam beg mesti ada:

1. Questionnaire berbuku-buku
2. Pen extra (lebih kurang lima pen)
3. Gula-gula (Tapi belum beli lagi...)

Tapi kami kekurangan kaki dan tangan untuk menyebarkan lebih byk questionnaire kepada respondent. Cuba contact cuzen kecil dan mempergunakannya (Nanti upahla~) dan Agnes pun mendapatkan aunty nya. Cuzen tak dapat ikut sbb blum siap keja umah, manakala aunty Agnes menurut perintah beliau.

Mak aie... before sampai di Boulevard, kami sempat singgah di Teck Kong untuk membeli gula-gula. 5 pack berharga RM9.50 in all. Trust me! RM9.50! Pergh... Lalu dibahagikan sama rata ke dalam tiga goodie bag kecil mcm santa. (Me, Agnes, n aunty Agnes) Gula-gula tersebut akan diberikan sebagai ganjaran selepas mengisi questionnaire kami. Riang betul rasa hati masa tu. Boulevard kami serbu! Dalam fikiran fikir 100% positif!

Masa tu hari Ahad, dan memang target kepada fast food di dalamnya (Research Agnes) dan supermarket (Research aku berkaitan dengan product). Menaiki tangga eskalator... muka kami berpaling antara satu sama lain.

YAAAAAAA~ (Terlopong mulut tengok ramai giler orang)
Agnes berpendapat "Nad, kita tok mcm reality show tauk!" (Aku mengangguk like Rockers YEYEH!)
Kami membentuk satu persidangan di sudut tepi kaunter pertanyaan... dan nak alah2 ter "Wei2. Ko la start dolok". Mata liar mencari mangsa... siapakah gerangan manusia bertuah kali ini dalam show kami?

Kami berganding bahu menuju ke arah restaurant dahulu... Limpas KFC, Kenny Rogers, Rasa Mas dan seterusnya Pizza Hut. Huish, nervous system breakdown! smackdown! and turning point balik ke KFC. Ok, keliru dan step seterusnya. Approach! Dengan termalu-malu Agnes hit ONE, Aunty Agnes tersipu-sipu hit ONE,... me none pastu... aku yang blah! Baru introduce dia sudah geleng... (Oh~ Hatiku kiciwa...) Mcm tak boleh jer diteruskan. Jadi, pergandingan ke supermarket (Research saya) tidak jadi diteruskan. Observation kami, peratusan 98% KOMPHEM reject!

Gula-gula tersebut? Reward sendiri jelah kerana sanggup pergi berperang. Hm... Aku balik dengan perasaan yang sungguh hampa sekali. Dan kami hiburkan diri dengan mkn ais kacang! =) Agnes's treat! Thank you!

1 comment:

she_mah said...

owk tedah..semoga berjaya abiskannya..hehe