BEST! Aku mesti FOLLOW!

01 March 2011

Di sepanjang perjalanan

Ada apa dengan aku hari ini? Aku sangat ingin skali mengupdate blogku, dan berkesempatan untuk menceritakan tajuk di atas. Hari ni giliran aku untuk bercerita.
 Syemah, u stop jap. Haha.
Duduk dan dengar. (Bagus! Anak yg baik skali)
Ko ingat sik cerita tok? Kisahnya begini, alkisahnya begitu...
Blum apa2 sudah menguap. Lek lok pok.

(Cita dah nak start ni!) 

Suatu hari, geng kami yang terdiri daripada Has, Syemah, Agnes dan aku membuat aktiviti luar yang tidak seberapa lasak seperti pergi ...bercuti.
Masing-masing sudah janji akan membawa peralatan sendiri dan Has plak sediakan transport dan menyediakan pakej insurans untuk kami seperti yang dia urus masa lawatan ke Pulau Ketam. Haha.
Syemah pula jaga bajet penginapan dan makanan manakala Agnes pula dilantik sebagai tukang masak
Aku?
Ahaa... maintenance beb.
Tak kiralah maintenance dari segi keta mahupun maintenance human body. Erk.. Ehem. Peralatan kecemasan telah dipinjam. 

Lalu bermulalah pengembaraan geng kanak-kanak riang ini..


(Memang sengaja ku cari gmbr yang bertopi kecuali Has. Sekpa, Has ada.... "H.E.L.M.E.T".)
Dalam keta, bukan main gik melalak lagu masing2. Bila nak masuk simpang, yang bestnya, semua jerit... "To the left, to the left". Dengan kuasa kuda, Has mutar sterengnya sepenuh tenaga.. Hiyaargh.. Nah Has, tissue.

Di pertengahan jalan.. nak otw dah ni.. satu berita mengejut diterima. "Tweet2, Tweet2... MMS~" masuk lam inbox Has. Siapakah pengirim MMS tersebut?


"Kenak, Has?" I said.    


"Guys, guys... somebody wanted to join us but we were already on our way to our destination" Has replied. 



"Who is that? Syemah nyampuk.

 ...



.....





It's ALESIA! Kasihan dia ni, sambil buat muka kasihan. We wish she can join us but we were  too far from hometown. And we couldn't fetch her. Huhu. Next time Alesia. Ntah macamana si dia ni dapat tahu. Mungkin ada di antara kami yang dari tadi senyap dalam kereta sambil bermain Twitter.. Hm... (Could it be,... Agnes?) Mungkin.. mungkin... (Lama tak dengar Dr.V punya tagline)

We move on. La la la~ Keriangan sungguh..
Has sudah penat. Jadi we stop by kat stesen minyak terdekat 200m di hadapan
(mengikut signboard tepi jeraya).
Sapa2 yang tidak tahan kencing dipersilakan. Kosongkan pundi kencing anda. Muahahaa..
Tetiba, ada orang menyapa kami dari belakang. Orang sesat. Agnes yang sibuk memuja diri di hadapan kamera terhenti bila lihat dia ni. Lalu dia tersnap gmbr dia ni untuk tontonan umum.


SNAP! SNAP!



Nama dia Bella, kami sempat berkenalan. Namun kami terpaksa menolak harapan dia untuk tumpang kami kerana muatan kereta telah penuh sangat dengan barang2 yang telah dibeli di sepanjang jalan. Lagipun, dia tak mencukupkan syarat2 seperti memakai topi seperti yang lain. Panel juri telah decide untuk menyingkirkan dia. Oh.. tedah. Bye bye Bella.

Meneruskan perjalanan yang belum sampai-sampai. Hahaha..

No comments: