BEST! Aku mesti FOLLOW!

22 February 2011

Like a G6, its time.

Demn~! My proposal is stil unfinished. My advisor sudah layang blackmail that he wants to meet Agnes and me this THURSDAY! Bila dah ada pressure camni, semua fungsi badan mulai bertindakbalas. Aku HARUS tukar gear 6.... dan tetiba lagu "Far east Movement - Like A G6 ft The Cataracs, DEV" menyergah kepalaku. My counterpart Egg ge Nest (Agnes) I NEED YOU to provoke me that you are way far ahead in your proposal. Literature review, oh common! Why you stuck there,... i'm soO speechless.

13 February 2011

Alangkah baiknya kalau...

Semester ini kurang menarik perhatian aku. Aku begitu rindukan kawan2 sekelas dan teman havoc kampus. Kami hanya berkamboh di kampung maya.. ada sesetengahnya giler update. Ada segelintir lagi.. dari mula praktikal sehinggalah dah masuk bulan Feb ni, masih tiada berita. Kami berpeluang jumpa sekali sahaja. Iaitu makan-makan steamboat di D-11. Ternyata membedal habis tidak ingatkan capacity perut, kerana semuanya makan ikut nafsu.

Mengapa la kami perlu praktikal sambil jalankan kajian ini? Tak bleh ke hanya aplilkasikan knowledge ke dalam worklife sahaja, tanpa gangguan membuat research. Serious zombie dah weh. Dah kena bagi full komitmen kat tempat kerja. Kalu company nak bawak bercuti bermalam di sesuatu tempat, sibuk agenda mereka lagi... mahu taknya bazir masa utk focus kat research aku. HUhu.. (Mengeluh) Kalu bawak tempat jauh yang takda kemudahan tenet, lagi la. T_T Travelling pun guna jalan darat. Masa itu terperuk kat dalam kereta je. Dan ngantuk2.

Aku rindukan zaman hostel. Andaikata lepas ni klu nak buat Master (tak plan pun), mana la pejabat kolej mahu terima budak Master dok sana. Tua bangka. Haha. Adikku yang dok bawah ketiak mak dari kecik, aku dapat rasakan beliau sudah pandai mengadaptasi dengan keadaan sekeliling. Dia sekarang melanjutkan pelajaran di UTP, Perak. Amik kau rasa diam di asrama. Best kan? Best kan? Baru-baru ini, sudah pandai venture dengan kengkawan. Ke Pangkor Island lagi tu. Pergh.... Have fun bro! (Oh jelesnya~)

02 February 2011

Eh, dia update mcm tak caya je.

Ngaa.. orang yang paling pertama bukak blog ni semestinya 
SYEMAH. 
Tolong lah comment di bawah untuk buktikan tekaan ku >> salah.
Sorry ah lamak sik ngedate.. eh salah, update. 
Mcm2 aktiviti di attend ku sepanjang praktikal kat sana.

Kini, aku ada bos baru; pertengahan di antara aku dan Mr. H (supervisor). Kami panggil dia; Gee. Gee ni baru masuk unit kami, jadi amat berpadanan lah jika sifat ingin tahu sgt menebal dalam diri dia.
Kadang2 supan juga aku ni nak tanya benda kat dia, sebab aku pun baru belajar kan? Dan dia juga baru masuk. Mr.H pula baru transfer ke Sarawak. Semuanya tanya antara satu sama lain. Kepala aku pun dah
naik pening. Hehe. 

Proposal ku apa cerita? @_@ Naik gila ku mencari literature review, aku asyik print bahan je. Baca nya adalah juga. Menghighlight adalah RUTIN. Kena kaler2, supaya mata terpesona dengan warna. ^_^. Lagi part yang aku suka, aku kasi bulat besar2. (Nak show tanda rajin). Geram juga apabila tajuk asyik berubah pada mulanya.. kerana kurang keserasian di sana. Tambahan pula aku jenis blur, kerana perihal mencari tajuk. Alhamdulillah, sekarang ada tajuk tetap, lagi mudah nak mencari artikel.

Geng seangkatan >> KAMI HANTAR AFTER CHINESE NEW YEAR. Muahaha... Sambil2 kita berdum cheng dengan firecrackers dan gendang, kita berpesta dengan journal. Selamat tahun baru cina buat Haslina dan rakan bloggers!