BEST! Aku mesti FOLLOW!

07 December 2010

Heehee.. anything new?

My layout sudah tukar! Thanks syemah, u've inspired me to change my layout too. Layout lama cambest sebab ada 3 column. Takyah nak scroll lama2 sampai ke bawah screen. Layout baru ni pun orite gak. Bleh letak 3 gadget kat bawah page. So, aku letak "Popular Post", "Modus Operandi" dan "Beep.. Beep". Lagipun i like greeeeen~ Memula nak tuka layout ni agak payah ja. Asyik error je walaupun directly copy paste from the folder. Rupanya mudah je. Di bawah ada step asas:

1. Bukak zip folder yang korg download tadi
2. Bukak file yang ada kod layout tu
3. Kalau dia bukak melalui window explorer, korang kena bukak tab "Page" tu dan cari " View Source". (Part ni la starting dia)
4. Ada kod pelik2 tu kan? Copy!
5. Kembali ke laman "edit HTML" Bloggers.
6. Expand Widget Templates
7. Paste dan Save!

Yahoo... Berjaya! Mudahkan?

1 comment:

she_mah said...

Syemah like this.
hahaha..