BEST! Aku mesti FOLLOW!

01 December 2010

The day after yesterday : Practical

It was a fine day, but I'm soO sleepy bcoz last nite I couldn't sleep. I think I slept around 4am. Di gerak mak, alu kemas. Really sleepy. To get rid of that sleepy head, I must take chances to drink nescafe. Seriously, better not bcoz my stomach still not adapt to that stuff... but it is my only dose to stay alive. But still in zombie mode.

I tried many things when I went to sleep last nite. I taste for milk, eat till my sandwich... kononnya nak kenyang biar nyenyak tido. Argh.. masih tak berkesan. Ku baca shalawat, subhanallah, alhamdulillah, allahuakbar... pun sik brp menjadi. Tgk cita IpMan 2 pun tak berkesan. Haish.... asal nak lelap je.. bunyi adik lak vacuum bilik dia kul 2am gitu. Aku ingatkan dah pagi. Gabra aku.

Now what? Ha.. apa yg kontra dengan post dibawah ni? Aku masuk ofis, truz dok kat lobi. Time tu takde org kat kaunter yang sambut aku. So, diam je dulu. Awal sangat ke aku dtg? Tp, tadi jam. Lalu lah dtg seorg perempuan, operator kat kaunter. Dia tak tahu yg aku ni budak praktikal. Dia mengajukan soalan aku nak jumpa siapa. So bila terang serba sedikit, dia suruh pi punch card. Malangnya, takde nama aku. So, kena report duty kat HR... sementara kerani diorang buatkan aku punch card. Takda orang shake hands. Hurm. Sesi interview dimulakan kat HR. Nothing much, cuma tanya background diri and apa yg kita tahu pasal company. Haa syemah... buat study lok before masuk praktikal 13 Dec tok! Pastu aku dibawa tawaf ke seluruh ofis dari tingkat atas sampai lah ke tingkat aku. Pergh.. Angguk muka poyo je mcm lah kenal dan ingat semua nama. Neway, time ni lah tunjuk baik. hehe.

Habis tu, dia suruh gi report duty kat supervisor, tapi supervisor ku dah flight pagi tadi. So, masaku seharian dibazirkan ke bluran, berkenalan dengan staff meja terdekat dan menanyakan mana tempat bilik air. Hahaha. Aku rasa sungguh berat bila ditempatkan dibawah sub-department manager yang tiada boss. Kerana dia sudah transfer. Looks like I'm handling that one but then, I was DIRECTLY ATTACHED to head of deparment. Assume akulah yang menggantikan boss yang transfer tu. Pergh... berat seyh. Siap kasi hotline lagi kat meja aku ni, mana tahu customer direct tanya enquiries MELALUI aku. Kenalah aku baca 4 buah manual yang dia bagi tu beserta kontrak skali. Can u imagine? Awal sudah aku di warning, You cannot say you dunno. Haha. Lu pikirlah!

Since aku ni takde boss kecil untuk jaga aku (melainkan department boss yang flight tu aka supervisor), aku menumpang kasih atas boss kecil yang lain. HUhu..Dgr kata nanti perlu travelling sana sini. Nanti2 pergi Lundu dan Maludam (area Sri Aman). Waseh... travelling jak kja. Research ya ingat juak oi. Huhu... Baiklah karina. You can do it! Nang betul2 challenge kemampuan ko tok. Aku percaya byk experience yang ko bakal dapat. (Tgh berusaha motivate diri ini) K-lah itu je. Bye.

1 comment:

she_mah said...

thanks bg peringatan..haha..
hm..mencabar juak praktikal ko oh..g sia sitok..ada smpe luar kuchg ka? mun ada smpe bintulu boh lupak contact me..hehe