BEST! Aku mesti FOLLOW!

30 November 2010

Imaginasi before praktikal


Suatu pagi yang cukup membingungkan. Aku belum mandi, makan dan menghantar surat confirmation kepada pihak tempatku bakal menjejaki kaki esok. Kawanku yang lain majoriti sudah hantar hari Isnin yang lalu, dan reaksi mereka hanya "aku hantar surat jak". Ada yang sempat bersuai kenal dengan mereka kerana tak mau janggal on the 1st day. Haha. Bagiku, biarlah 1st day. Save the talk for that day. Nanti duduk diam termangu tepi meja mcm tunggul kayu takda benda nak dibualkan.

Praktikal ni, memang lah best luar dari tempat kelas. Bosan jugak dah tgk muka lecturer, bosan dengan makanan DM kerana home cook memang terbaik sungguhpun nasi kicap plus ikan bilis goreng telur sahaja. Benda yang simple tapi.. nyaman~! Haha. Itu zone bila malas memasak la. Hahaha. Klu kat DM dulu.. jemu dah makan ayam. Jarang jumpa ikan. Sebab tu student asyik tido ja kat bilik. Aku la tu. Dan bosan dah dengan struktur kelas, kerusi plastik, aircon, oh, ruang blaja cukup condusive. Cuma diri ini sudah anggap mcm robot.

Biar ku bagitahu apa dalam kepalaku. (Imaginasi liar bermula). Aku membayangkan tempat kerja ku. Keluar satu kaki dari kereta. Tgn merembat beg. Cium tgn bapak dan seterusnya ku lihat di atas bangunan; specifically signboardnya sambil tersenyum nerves dalam hati berkata  "Karina, kamu sudah sampai. You will have a great day today. Don't worry too much!" Ku melangkah masuk aku akan pergi ke kaunter pertanyaan dan berkata "Kamek miak praktkal, dengan siapa kamek boleh jumpa?" Adoh, lupak indah greet selamat pagi. Haish.. perbetulkan. Lalu lah datang seorang dari pelusuk mana ntah "How are you? (shake hands) Kitak kah yang datang praktikal ritok?" Yer~ Laki ke mpuan ah?.. Mun mpuan tek, akan ku jadikan nya geng keras ku. Hahaha. Mun laki, boleh juak. Mun orang tua ya, supan skit. Hormat. Mun dapat cium tgn nya ciumkan. TAPI, karina harus remember itu tempat kerja. Bukannya lecturer ya. Skati jak. Huh! Mun orang muda tek,.. er, boleh juak lah mbak jadi geng keras k guro2 dudi hari. Maaf kerana harus mengekspress lam bahasa s'wak kerana hendak merancakkan cerita. Pastu aku akan duduk di satu ruang sempit, khas untuk praktikal student buat research. Datang gossip girl yang lain asyik perhati perilaku sejak ku melangkah masuk tadi. Alu suai kenal bermula. Hm.. bermula dari situ I will enjoy each tiny meeney bits of practical moment.

Some of my friends, there were 4 attached in the same building but they will be assigned to different department. BUat as for my case, I'm all alone. No classmate in the same building. But i just think it this way.

Benefit 
I will get more networks in terms of friends and the public.
I will capture the attention of the supervisor only to myself. So, I'll gain more knowledge.
I will get a room for myself. No sharing2. Hahaha. Not really mean by room. But, siklah padat gilak tempat ya.
I will not be compared to other colleagues of the same university for my performances.
I will get a title for myself, there might be not of the same research title with other practical student who are in the same building like what I've mentioned.

Non-benefit
I will be scolded all alone. Di puji alone. Only expressing my anger and amusement through blog and facebook. No friends to share. If sharing with the employees, you will get yourself into trouble for badmouthing their colleagues. Hoho. But try to avoid lah.
I will face the problems with no one back up for my actions. No friends will pat on my back.
I will go through the boring life of research-doing everyday although it might be interesting to discover but i need a second opinion too.
Makan tengahari klu bapak amik takpe. Klu tak? Adapt myself. Hoho.
Picking hour. We only have one car and my dad will be in-charge of fetching matha and myself. For pagi, dad will hantar me first. Then my mum. But petang, otherwise.



Camne? Ada possibilities sik esok hari akan berlaku seperti apa yang aku imagine? 
Wait and see..

More!

Chipsmore? Bukan! 

Mandy Moore? Bukan!

Cuti More? Ya ya ya!

Kalau lah.. haish. Aku mau cuti lagi.. tak puas rasanya memanaskan bontot di rumah ni. 
Belum ready mau practical ni. Haduih.. Menjelang 1 Dec praktikal akan start. 
Aku dah siap sedia ready perkakas diri ini cuma otak ni tak settle lagi. Huhu. 
All the best Karina! What a day~
Kepada sesaper yang ada pengalaman praktikal sila komen skit,
adakah anda se-nerves aku?

20 November 2010

Cara Pujuk Kawan Emo Dengan Efektif


Anda semua cuti? Yes I am.
There are two weeks for me to enjoy my holiday to the fullest.
After that, no more game girl. You have to duel your life in doing research yang memberatkan kepala.
Time cuti ni start lah aku tok rindu ngan member2 ku semua.
Mengenangkan student life yang penuh asam garam belacan semua ada. No MSG pliz.

Aku rindu tawa mereka,
Semangat mereka,
Keluhan mereka akan assignments yang diberi,
Love life,.. walaupun aku bukan seorang kaunseler,
Friends arguements and all sorts of things bothers my mind these days.

Tapi ada kawan susah mau dipujuk. I've came across this video and its really cute and creative.
Aku respect benda2 kreatif. And it does have a gud sense of humor too.
Watch it! :)




14 November 2010

What is the most important part of pizza? (25M)


The title above is  how the questions will be asked during the finals. So, below is Karina's answer in getting 25 Marks plus bonus pictures. The tips are.......hey just read and don't try this at home. Try this ONLY at Pizza Hut! Hehe.

As a student who is majoring in business related field, it is important to implement market strategy consist of segmenting, targeting and positioning. Pizza Huts has positioned well in the consumers mind that its strongest point is CHEESE. We usually see people enjoy eating pizza by grabbing pizza and have trouble in lifting it up the portion of pizza from its original state. Watching those commercial ads makes me crave for pizza immediately. Can somebody please call 1-800-88-2525. Toot..tooot..

One day, syemah texted me to accompany her to Pizza Hut. Eih, rezeki ni. Jangan ditolak. "YES!". So, 10th November 2010 was the glory day for syemah because she finally ended her final paper for her Degree course. But mine was not. Anyway, still I need space to occupied my mind away from Final paper and landed at Pizza Hut. You can find many type of Pizza under one roof. >_+ You've got to see the latest promotion of Pizza Hut.



One beautiful lady dressed in red uniform approach us and took our order. We ordered Extreme Cheesy 6 Pizza and we were told to wait for 17 mins.. We were both soO hungry at that time... Can't wait to feel the presence of cheese melt on our tongue. It was such a TORTURE with the stomach dung cheng dung cheng inside like a "concert". 



While waiting for the order to arrive, we share the common problem faced by students about how tough was the question papers. Was it in the same structure like how the previous semester's questions paper or not? The ambient was fine. We even shared our wild imaginations like how the 6 Cheese appears to be on the toppings. The 6 Cheeses contains Parmesan, Mozzarella, Romano, Cheddar, Provolone and Monterey Jack. It was kind of exciting to know different types of cheese as I only knew few of these which are Mozzarella and Cheddar. Pizza Hut educates me indirectly. That's GREAT! And at last, the mentioned pizza has arrived and it looks like this. Stay close but don't get too closer. It was a meant only for Syemah and me. Ahaha.. You want it, u order it.


MAGNIFICO! Aiyai..yai..  it was a Masterpiece! Feel indulged? EXTREEEEMEELY gets my mouth watery. So lets test how well the cheese extremely attached to the pizza. This is a genuine test taken by two experts from Kota Samarahan. 




A  perfect combination of 6 cheeses will get a total result as seen as above. 
Klu masuk Ripley's Believe it Or Not, mesti unbelievable
Hm..syemah, what's next?? Apalagi.. 
REMBAT!



"Satu untuk syemah... LIMA untuk aku!"
 Haha. Acah je. Jangan marah ye kak Syemah. 
I'm totally crazy for Cheese! 



Smooth Criminal. I can only thing about the cheese bite. So yummy! You've got to try it yourselves. My mind was totally shut down for the next day paper "Internet Marketing" held on the 11th November 2010. Well, that can be catched up later. (Klu Mdm I baca nie, confirm dia bercekak pinggang di sana)



And the last pice is for syemah to finish it up. Go Syemah.. 
I know your stomach still have some space to fill in again.

Orang cakap "Gambar membawa 1001 makna". Jadi, inilah pengalaman PALING bermakna I encounter with CHEESE! Thank you. (Amacam, cukup tak 25 Markah? Dalam 1001 makna tu bleh dapat lagi banyak markah tau!) Orite! Before I ended my post.. I would say,

"I’m crazy about Cheeeeeeeeeeeeeeeeeese!"



....





01 November 2010

Trick or treat?

Hoha.. hoha.. Halloweeeen  "Trick or Treat"?

Halloween ke minggu lepas? Bila sebut je pasal halloween, truz... Encik Pumpkin sibuk pop-in dalam kepala sambil berkata; "Remember Me?" (Ngutik juak)


Well, aku salu came across halloween bila aku watch movie omputeh.. dan mereka akan sibuk pakai macam2 costume. Anak2 kecil lak sibuk minta gula2 Nano Nano~

Muqaddimah ja tu.. ehe. Tgh cari idea nak masuk ke tajuk sebenar. Aku cukup suka bila Trick or Treat dikaitkan dengan examku yang tengah ku duduki sekarang. Ya, ini merupakan perjuangan semester terakhir untukku perah otakku dan menulis dengan pen G-Soft kegemaranku. Selepas ini, aku akan bermula dengan sesi praktikal which falls on 1st Dec.

Before final exam.. 
"Trick" banyak menyampuk apabila aku mengeluh "Tricky na juak question tok?!" semasa menjawab past year. Di kala kehidupan tidak terurus, makan dan minum kehidupan seorang student terabai menyebabkan gasTrick without a "k". Time ni jugalah student selalu treatkan diri dengan cik Maggi (bukan nama sebenar) dan juga Mr. Nescafe. Student-student dari cawangan lain tidak ketinggalan treat geng masing2 dengan bangga yang mereka ada spot questions yang tidak boleh dan kurang percaya punya. Haha.

Tengah final exam.. 
Time ni, badan terkujur macam mayat kerana serupa dengan zombie yang tak cukup tidur. Habis bertempek Roll-On Eye Garnier kat eyebag menandakan pertapaan terunggul masing2. Bila tiba je seruan untuk menjawab soalan final paper, otak bagaikan terkena kezutan electrick. Lantas, kepala ni harus fikir dengan lebih positif dan berfikir "Ah, tidak semudah itu aku akan kena trick dengan kamu wahai paper! Meh aku treat kamu dengan curahan idea-idea yang POOF jatuh kedalam ladang gandum lalulah jadikan Koko Krunch!"Mengenjen pun bermula. Puas hatiku melihat kertas jawapan berisi.

After final exam..
Cilaken punya soalan, tricky betul muslihat sang pembuat soalan. #$%^&!(*&%^ Adegan tidak puas hati akan diluahkan sepanjang petang dan rata-ratanya akan post truz lam FB. Aku on the other hand meleraikan kekusutan otak, aku akan treatkan diriku dengan makanan yang sangat lazat selain daripada makanan DM dan akhiri dengan menonton muvi! ^_^ Memang kehidupan seorang student yang penuh trick and treat. Hehe.