BEST! Aku mesti FOLLOW!

09 June 2010

Special request

Nak dijadikan cerita based on true story, selama 3 hari aku dok check-in kat hostel menjadi budak illegal jap kerana tak mampu nak bayar bilik "suite". Ciri-ciri klasik masih dikekalkan dan amat mengagumkan saujana mata yang memandang. Huish.. binaannya masih teguh biarpun catnya semakin hari semakin pudar. 

Pada petang itu, kami decide nak membeli makanan untuk makan malam nanti. Aku, Artea dan Alam. Setelah bersiap, kami pun jalan ke belakang asrama Mulu dengan ngegehnya. Tiada lagi bisikan sang kera-kera kerana masing-masing telah dihantar ke zoo di tempat asal.




(Yarabi, ngegeh anak dara tiga tok lok.. )


Karina : Alam, ergh... what's fuor dinnergh tonnighte?
Alam   : Owh, let's make simple dish tonnighte.. called narsee gowring. You know narsee gowring? Don't know?? Ehh.. nasi aruk bah.
Artea   : Where to buy the perghenchaa? Go Green Shop can?
Alam   : Ow.. very green.. Where is dat? 
Artea   : It is lowcated opposite of Unaco Superman.. Oops! Supermarket. 
Karina : Hold on! A lot of moving tyres crossing. Guys, let's pandeng kerey, pandeng canon, don't look back.


Meanwhile, agnes is...




 

(Aku pun sik tauk nya dah sampei Pulau Tioman sik lam mimpinya)


After a few minutes of wandering,... a sudden call from the unexpected caller


Kring.. kring....


Artea : Guys, it's Corn calling.. Shud we answer it or not?
Alam : No, let the operator talks.. Haih, answer laa..
Artea : (Pick up the call) Herloww.. Yes jawgung! What can I do for you?
Corn : Yes, really! Can you do a favor for me? I'll get the kitchen ready and buy the things for.......... SPAGHETTI. Don't worry, I'll prepare everything as long as I get to taste the spaghetti. Really starving here (Corn is at his palapes dorm) Today is my treat. :) Pliz.. pliz..
Alam : Ow teddaa, Corn powneck! 
Artea : Ok, we'll meet up later to list down all the things you wanted.
Corn : OK! Set!




Demikian itu sahajalah panglipur lara, manjalara pada hari tuk. Kita sudahi dengan bubbye!!







Asal Corn (budak lelaki kelas kami) tengok si Alam jer, pasti spaghetti menjadi igauannya. Corn ni dah lama mengidam nak makan spaghetti yang gambar Alam upload di fb. At last, he TELAN 4 pinggan of spaghetti that nite, and finished up  remaining with his friends. Nafsu naga anak itu.

3 comments:

Beautiful Stranger said...

ktk blaja kt cney kah?

nice story..suka mek maca..

Queen Bunga said...

ya baruk rangkak kwn u yaa..hahahahaa. napsu buas!

karina said...

Beautiful Stranger: Sy budak UiTM. Blaja ctok jak.. Samarahan nun. :) TQ

Queen: Yah, kenak nya sik. Me and kawan alu makin kenyang ngga nya ngaok benda ya sampe kali ke-4. Huhu. Brongan nya sangat besar.