BEST! Aku mesti FOLLOW!

12 June 2010

Macam-macam si NinjaKura

Nak dengar tak sebuah cerita,
Versi komik and pantun,
Pasal 3 sahabat punya cerita,
Yang baik dan sopan santun.

Inilah sahabat yang aku maksudkan,
Belajar kat IPTA di Samara...,
 Tak lain tak bukan,
Doraemon, Penguin dan Ninjakura.



One day Penguin dah ada gerek,
Dengan somebody yang manis raut wajahnya,
Jejaka idaman perempuan Malaya la tek,
Si Shah Rukh Khan oh namanya.



Tinggal la Ninjakura dan Doraemon yang masih single,
Meneruskan perjuangan anak bangsa.. bukan bangla,
Sik tauk bila gik mok bermingle,
Mereka mingle ngan buku jak lah.

Suatu hari Ninjakura bosan berendam lam air,
Jeleskan si Doraemon asyik terbang,
Doraemon bagi la helekopter lalu Ninjakura terharu sampai matanya berair,
Terhajat juga nya rasa nak terbang.

 


Nang sebaguna poket si Doraemon,
Macam2 perkakas nya bleh beri,
Mintak jak apa ktkorg mauk, nya on,
Semuaaaa nya sudi bagi.


Bila dah kat hostel banyak boring,
Nak riadah pun sikpat kerna busy buat assignment,
Hanya cerita Blogger Boy sempat di sharing is caring,
Manyak bagus itu cerita Cikgu Budi, aiseymen!





Pernah Ninja Kura dan Penguin bergaduh,
 Gaduh betul-betul sampai tak kawan,
Kelibat si Doraemon yang pandai memujuk doh,
Supaya mereka semua kembali berkawan.

 

Ninjakura otaknya sangat lembap,
Bila masuk you know itu calculation,
Pening kepala dengan Managerial Eco punya bab,
Sampai banyak dust pemadam di satu section.



 
Doraemon kasihankan dia dan bukannya benci,
Biarpun tahu ajar punya ajar masih tak masuk akal,
Lalu pergilah si Doraemon masuk dalam laci ,
Mencari somebody yang baik akal.


 

Masa lalu dan masa hadapan dicari,
 Merata sudah di cari di sana sini,
Nasib baiklah si Doraemon jumpa orang yang ingin dicari ,
Lalu mengangkut balik Mr. Skype ni.



Ninjakura ni bab makan paling suka, Common!,
Lebih-lebih lagi bila makanan nyaman,
Tergoda dengan dorayaki milik Doraemon,
Kenyang perut suka hati. Aumm....Nyaman~



Doraemon manas alu balit Miri,
Ninjakura sudah bersedih hati,
Bila bersua di lain hari,
Ampun maaf Doraemon jangan simpan di dalam hati.



7 comments:

AlinDeThoughts said...

:) Friendship Forever~ Love u all = Doraemon & NinjaKura...

xnez said...

Best la lukisan ko... ko kreatif aduhal ooooo....... aku minta tlg lukis2 k aku,blh x owh?????

Queen Bunga said...

mun dah rapat, nang mudah mok kaie pei sik tego owh..huhu..

karina said...

Has: Oh yeah, luv u two.

Agnes: Ada special request ka? Haha. Ko mok ku lukis apa?

Queen: Yup, mun dah rapat gilak2 senang mok jauh gilak2 kan.

AmirFX said...

Ganas juak ninjakura ya... Tedah doremon... Penguin ya kiut jak upanya... Ptt lah juak cepat mingle.. ehhh.. Pelik jak bunyik pantun kmk tok... aa... Kelak2 jak polah...

karina said...

AmirFx: Aduh.. Lain na bunyi pantun ya. Haha. Ok.,polah jak ktk. Haha. Mek nunggu!

she_mah said...

sapa doraemon ya? ketuk jk palak si doraemon ya dengan bantal doraemon..ha ha..