BEST! Aku mesti FOLLOW!

27 February 2010

I'm injured!



Akibat dari main fun fair, my right arm pit area got like this:





Need a closer view??





OUCHH!!! Minyak gamat pliz~

26 February 2010

Kenapalah kau ni..

Kerana kau aku bersengketa,
Kerana kau aku menderita,
Kerana kau Channel ku blum juga dihantar2,
Kerana kau juga plan swimming kami tak terkota,

Wahai Khamis hari yang ditunggu,
Hari Rabu aku bersadu,
Wajah ini pucat macam cat atas pagu,
Dengan rakan ku mengadu,

Rabu malam aku tak harus tidur,
Sampai 4.30am aku berjaga,
Menyiapkan channel penuh langkah prosedur,
Dr.V ingin ku fight di Ninja saga.

Tiadalah kaitan Ninja Saga,
Itu hanya perumpamaan sahaja,
Yes! Akhirnya channel ku siap juga,
17 pages termasuk page cover, itu ja.

Aku ni ngantuk, ternguap2 mengatur format,
Hendak justify'kan semua perenggan,
Waktu itu Karina duduk di floor mat,
Jadi buntut dia tak sejuk segan.

OK masa untuk print! Karina,
Krek krok.. di waktu 5 pagi,
Aih, printer ku buat dajal na,
Jadi otak teknikal ku berfikir lagi.

Kenapalah kau ni berolah di pagi begini,
Apa tidak cukup kasihku mu dambakan,
Sudahlah hari2 kau madu dengan kertas brand Supreme ni,
Ini lah hadiah yang kau berikan?

Malam ni ada bulan,
Tak faham dengan masalah kau ni oo bang,
Meragam makan 5 kertas sekali kau mau telan,
Habislah paperku yang suda bertebuk lubang.

Dating bersamamu, otakku berimaginasi,
Terkial2 meraba bodymu begini,
Wahai printer, cepatlah berfungsi,
30 mins ku terkial2 repairmu macam ni.

Tinggallah ku seorang yang belum tidur diulit mimpi,
Habis blaja M.E rumateku surrender,
Degil kau ni, memang aku sumpah dalam hati yang sepi,
Mestikah di hour pukul 5.30 pagi, ahh surrender.

7 pagi ku bangun, untuk pergi 8am punya klaz,
Hari Khamis yeay, cuti menanti,
Keberatan turun macam zombie 1st class,
Kelas jam 4pm cepatlah berhenti.

Habis klaz ni rushing terus ke Carpark B,
Macam bunga seri pagi hati ini bergembira segala,
Cukup kuota tak lain tak lebih,
Dalam kereta ada Aliceca, Corn, Yati, Karina and Aton cukupla.

Shop blakang Mulu selama 5 minit,
Hendak angkut itu makhluk nama Faris,
Sudah lah tunggu another 10 minit,
Kelambatannya buat kami mengamuk "Siap ko Faris!"

Bayangkan 2 laki depan, 4 pompuan blakang,
Muat dalam kereta macam sardin,
Nasib kami ni ramping2 di blakang,
Dalam saga iswara still standin'.

Otw sampai destinasi yang cool,
Masa tula Fad baru call kata mau join saham,
Tanya mana itu jalan ke swimming pool,
Karina bagi arahan, dia terus faham.

Alicefiana, Agnes, Helena, Connie ada!,
Terlihat mereka di sudut sana,
Habis kami bersiap kami berada,
Tapi, Alesia dan Fiona tiada di sana?

Rupa2nya mereka patah balik,
Untuk mengambil seluar mereka tertinggal,
Di asrama sanggup mereka balik,
There you go go gal!

Oh anehnya aku sorang yang excited,
Terjun terus masuk lam kolam,
Yang lain hanya duduk to get well-adapted,
Terhadap air yang sejuk grr... apalagi, cepat selam!

Teruja berenang ramai sampai selsema,
Amik space masing2 mereka semuanya,
Eh, tetiba nampak si Alam dan Emma,
Brani kamu berdua tipu beta kata kamu tak join pada mulanya?

Ya itu dia gal yang ku cakap tadi,
Terlebar senyuman Fiona dan Alesia,
Sudah mengambil seluar mereka tadi,
Mari lah swim, masa usah di persia.

Agnes yang comel slalu diam dalam kelas,
Rupanya dia hebat pandai berenang,
Di gelar Jaguh Sungai di kampung BMB4M class,
Apa kau ingat senang? Bukan senang..

Kesian Has, tak dapat ikut,
Terpaksa hantar kereta aunty di car wash,
Tak apa, lain kali la kamu ikut,
Klu tak pandai berenang, kamu watch!

Fad, Corn dan Faris satu kelompok,
Di suatu sudut tikam sama sendirik,
Yang aku pun huissh, tak faham pok,
Oh, kononnya ala2 Ninja Saga la karekter dirik.

Ada yang minta ajar,
Ada yang kena ajar,
Sama-sama kami belajar,
Berguru dengan yang boleh ajar.

Tidak sedar jam sudah lewat,
Mandi-manda, berenang-berenang,
Wisel dibunyikan tanda habis masa "What!",
Itu pool mau tutup 6.30 petang karang.

Sekian itu sahaja pantun berkerat bukan berkarat,
Wow! Berapa kerat suda tolongku kira,
Aku kira 26 kerat kamu kira berapa kerat?
Apa aku yang salah kira atau kau yang salah kira??

OK yang ini kerat hanya dua,
Sehingga kita meet again tika bersua.


P/S: Salam Maulud Nabi.

21 February 2010

Miscommunication UBI

Mali2 beli ubi..
Ubi kentang? Ubi keledek? Ubi kayu? Karibang? Semua ADA!
Hah, ini cerita wa mau kasi story sama lu.
Bukan wa mau sorok, masuk lori ke Jalan Stapok,
Tapi ini morning punya cerita, mak wa bisik sama wa.

"Mak ingin mok makan bandung, kita ada gulapong bha".

Oh.. Itu tada hal punya. Tapi..
Wa pun kasi tahu sama dia, sebab dia belum tahu
Yang wa belum mandi.
Jadi wa bagitahu dia, after mandi wa akan pigi itu kedai.
Kamu tau kedai? Itu bangunan lama2 tempat orang berdagang la.
Klu tak pun, alternatip lain wa akan pigi cari orang yang berdagang di bawah itu payung.
Apa cakap? Pasar tani haa. Ya.

Cali punya cali... ada satu kedai jual itu barang. Tapi wa ragu2 kerana rupa hampir sama.
Wa cakap sama itu ah moi "Saya mahu Ubi Kayu".
Dia tunjuk ke arah ubi tersebut. (Tapi setahu wa itu oren memang karibang punya).
Lepas tu, dia pigi tunjuk "Neh, sana ada jual".
Wa cari2 tempat bakul2 sana, "Mana ada".
Dia tanya lagi "Lu mau apa?"
Wa jawab "Saya mau UBI!".
"Itu la, Ubi kentang". (Oh tiidaaak~)
Wa cakap, "Tidak, saya mau Ubi Kayu". (Ntah kenapa saya ni skema sgt mahu sebut Ubi Kayu sedangkan Ubi Kayu aka Bandung)
Ahmoi cakap "Oh, itu tidak ada". (Hait, macam itu ja, selepas aku bertekak dgn dia?) Lalu ku blah.


Pastu wa pigi satu lagi kedai. Ini kedai punya besar. Ada satu floor tu khas untuk jual barang-barang masak. Sini la lu kalau nak cari sayur, bawang, ikan bilis (pusu) dan lain2. You know, shrimp paste (belachan) pun ada. Ada satu tauke wa approach "Ada jual Ubi Kayu?" Dia tanya wa, "Bandung ka?".. Wa jawab "Aok!!" Sini ada dua jenis Bandung. (Adoh! Byk species la plak. Merunsingkan aku.. sudahlah ubi mcm sama sahaja. ) Dia jawab "Ada yang biasa, ada yang merah punya".. "Hmm.. Berfikir sejenak "Yang ne nyaman la?.." Tauke senyum "Ehh, Duak2 nyaman!". Tapi wa decide beli yang biasa saja.



UBI KAYU




UBI KELEDEK


UBI KENTANG


Begitulah hasilnya.. Byk gilak nama, tapi nok ne sigek nama karibang dalam bahasa baku nya o? Ubi keledek ka? Tolong lok.. tolong..

20 February 2010

Link muvi FREE of Charge?

OooOO... klu nak yang free cepat je korang ni ye. Haha!
Aku ni sebagai student yang dihujani masalah financial constaint, time constraint, and energy seringkali mengadu kat kawan ku yang aku ni teramatlah "oh kasihanilah insan ini" lama tak hapdate diriku dengan tonton wayang. Maka, dengan langkah bijak aku kuarkan post yang menyenangkan jiwa ragaku dan juga semestinya untuk dishare ngan beloved fans ku di luar sana. Oh ya, aku tak bersalahkan kerana aku hanya provide link, bukannya menciplak itu ini macam pirates tak berlesen. Hekhek. (syemah, shh. Aku suda tobat!) :P Any links sila-silalah share di ruangan comments ya. Jasa mu akan ku hargai. Tenghimaa Kasheeeh! Enjoy ya! Peace-No-War.

Memang Free!


Channel dan McD

Ari Sabtu. What? Hari Sabtu??!!!
Gosh, apa lah yang ku buat ni sampei sik sedar memang dah ari Sabtu.
Karina, tolonglah kembali ke pangkal jalan. Jalan ko ni, SINIlah. Patutlah mak salu kerepak aku salah lane. Haha. (It's soO untrue) Kenapalah dari haritu aku mala cita hal McD. Actually itu hanya kebetulan sahaja. Tapi yang aku xbleh blah kerana assignment yang ku buat ni memang berkisar pada McDonalds. Channels of Distribution. Macam mana McD ni bleh sampai ke tatapan pengguna. Channels ni plak mestilah terdiri daripada channel participants.

Iaitu, McD company>> Retailer (Franchisee) >> Consumers (Macam aku la. Tukang makan jak).

Persoalannya; bagaimana ianya bleh di distribute supaya McDonald di US nun ngurut dada nya dengan nafas lega, ngkah (letak) minyak kapak sik nabes nya dengar rungutan dari para retailers based on P.E.S.T. Huhu.. Panjang lebar gik cita tok. Tapi, yalah tek ku mok madah. Lecturer mauk 20 pages. Whoaa! Chaiyuk! Buat appointment lagi di lain hari kerana aku akan sibuk minggu depan. Byee~

16 February 2010

Bpk pening tok. Ktk...

Mak dan aku tengah tunggu bpkku kuar dari umah kerana sebentar lagi kami nak jalan2. Aku yang kebiasaannya akan melihat bawah kereta takut ada kucing yang tak makan saman yang "Hoi, main jauh2! Bahaya!". Part paling best aku gi menyiram kucing2 ku supaya mereka chiao dari situ. Rasakan! Kucing di rumahku memang jinak betul. Dibuatnya tak endah sahaja setiap kali kereta memasuk ruang porch. Bapakku yang hensem itu pon keluar dari rumah. Misai itu memang identiti bapakku. Pastu dia cakap... "Kepala bpk pening,.. Kamu la drive!". Mak yang pada ketika itu memegang kunci kereta, dengan muka yang dua tiga je nak bagi kunci tu kat aku. Aku pun grab sahaja la. Aku nak buktikan kepada mak aku yang aku boleh dah pegang stereng dan drive macam EXPERT. Hehe. Slamba ja aku reverse, makku tanya soalan yang kedua. "Betulkah ktk mau drive?". Bapakku sambung "Biarlahnya.." Ku adjust cermin depan lalu mengenyit mata kat bapakku di blakang.. So guys, please fasten your seatbelt ya.. WE are now about to depart. So here we go...


Yup, itulah kedudukan tempat duduk kami. Makku jadi co-pilot, dan big Boss dok kat blakang. Aku tau makku masih takut2 lagi dengan aku. It's ok. Karina tak kisah. Destinasi yang pertama menuju ke Satok. Second kat ChinaTown. Dan destinasi ketiga ke Airport. Ayah singgah airport sebab nak check available ticket di kaunter. Dan sekali lagi, mak yang haritu masih syok ngan McD Big Mac terus suruh aku gi beli lagi. Aku keluar dan mak tinggal dalam kereta. Selesai urusan di McD, aku nyah dengan dua plastic di tanganku, menuju ke elevator. Dua mamat di depan aku ni asyik tengok2 kat aku. Gila ka apa. Sexual harrasment btul. Tengah2 ruang menuju ke 2nd elevator, aku di kacau lagi. Rupa-rupanya depan dua org mamat tu, ada tiga lagi orang kawannya. Haish!.. Bikin panas betul. Aku lalu je menerusi elevator yang 2nd tu.. nasib diorang giveway. Dan kali ni, aku memang betul lari la. Tak static kat tangga bergerak tu. Aku step dan terus step sampai kat atas. Dan berjalan seiring dengan polis dalam airport tu. Hah! Kacau lagi! Ada berani?? Macam Mr. Potato.. Tiada KOMPROMIIiiiii~~ Menjejaki di manakah bapakku kerana kereta tiada di depan mata. Kecut2 dan hampus aku dibuatnya. Tanganku terkial kail dengan hp dalam poket. Rupa2nya, bpkku sudah mengalih kereta ke tingkat bawah. Meaning to say, I have to rush down the elevator again. And I decide... to go down using another elevator which is situated near the main counter there. Pusing tawaf punyalah jauh.. Takpa, McD makku masih selamat. Safe and sound. Lega betul dapat masuk ke dalam kereta. Dan kali ini, position di dalam kereta sudah berubah. It's anti-clockwise from the picture above.

14 February 2010

Gong Xi Fa Cai and Valentines Day



Karina : Gong Xi Ni! :)

Has : Bukanlah! Gong Xi Ni - Tahniah! Gong Xi Fa Cai@ Xinnian Kuaile barulah
Selamat Tahun Baru Cina.
:)

Demikianlah pos laju medium kura2 di antara Has dan saya. Pada hari Jumaat lalu semasa Has on the way balik Sibu. Has balik sambut perayaan itu kerana dia merupakan amalgamasi daripada bangsa Cina+Melayu. Hahaha. (Lawak! Hal kelas CTU ya... Mak guna chopstick, Bpk guna tgn... kamu guna apa? SUDU!!) Aih.. lomm! Selamat Tahun Baru Cina kepada semua bloggers yang singgah di sini. Ayahku baru balik dari KL, dan aku membeli McValue Big Mac setelah berkesempatan singgah di Airport. Plus, McFlurry Oreo juga. Semuanya RM16.30 terbang ke dalam perutku. Sejak ku membuat assignment pasal McD ni, air liurku nak alah2 terliur apabila membuka website McD yang selalu menjengkelkan dengan gambar burger nya yang sedap itu. Huhu. Tergoda imanku semasa mencari maklumat McD untuk assignment Channel Managementku. McD itu ku hanya kongsi bersama kedua orang tuaku. They bite some, but the remaining was mine! Kemanakah tuju adikku? Mereka join BBQ Countdown CNY bersama anak jiran kawasan perumahan ini.

Mengagumkan CNY disambut bersama dengan Hari Valentine bukan? Sepanjang perjalanan ke airport, kelibat sang anak muda mahupun orang tua menjaja flowers dan patung di Hari Valentine. Kalau lah aku di beri pilihan, nak bunga, patung ataupun cokelat?



Aku akan jawab......



Neither!






1) Bunga boleh layu dan berbau...
Hal ini telah di observed semasa di asrama apabila seorang gadis yang menerima bouquet of flowers tak tahu nak rendam bunga sebesar itu lalu mengambil botol plastik dan meletakkan nya di sudut laundry selama beberapa hari. Sudahlah kelopak bunga-bunga itu berguguran hari demi hari, menyusahkan mak cik cleaner yang terpaksa unclog the lubang parit, dan para penduduk nak cuci pakaian kurang menyenangi bau busuk itu. Nice flowers is nice to see, once it is being plucked, there is no beauty again. The only left was a dead flower without soil. -Karina punya quote- Kamu ni tak green lah! -Mdm I's quote-






2) Cokelet sekejap ada, then "auumm". Hilang!
Yaa... diakui aku memang menggemari cokelet. Namun, sayangnya cokelet hanya memberi ketenangan jiwaku dalam masa yang singkat sahaja. Hal ini terjadi apabila aku bleh makan dengan ketagih cokelet bar besar Cadbury yang dibelikan. Dalam masa kurang dari 1 jam boleh habis klu aku dok depan TV. Makan punya makan... eh! Dah habis?? LEpas tu aku akan merana dengan Ulser di bibirku. Aku takkan bercakap dengan bf aku klu dia yang mengakibatkan ulser itu atas pemberian cokeletnya. Merajuk sampai ulser sembuh.




3) Patung
It may be cuddly and very nice to picit2, peluk2, wrestler2 sampai kapas2 di dalamnya mengempis. But, that is for 10 years ago when I had my Pikachu for my Birthday. And this time, Pikachu is just for pameran only dalam bilik. Dan hanya untuk digunakan semasa sesi camwhore apabila datang sot2. Sudahlah berdebu, susah cuci pulak tu. Nak buang tapi sayang. Nak bagi tapi banyak sentimental value. Hasilnya, ko tengok aku, aku tengok ko. Klu aku tido, aku lebih selesa berpelukkan bantal kerana mengikut kontur dalam pelukanku. Patung? Tak syok lah peluk patung. Sudahlah gemok macam apa, kaki nak paut pun tak sampai. Patung tak layak tido dengan ku. Klu suami aku tak kesah. Hah! Berapa ramai yang setuju dengan statement ini?




Kepada laki2 di luar sana, bukanlah aku bersifat kesempurnaan, tapi aku lebih mementingkan kesungguhan kamu untuk menembusi hatiku. Bak kata madam H, timbang kati harus di ambil kira kerana effort untuk dapat markah yang terbaek! Aku akan tertarik pada kreativiti dan akalnya. Tak kisahlah klu kamu sanggup potong kad manila, atau menyanyi depan public, atau menjahit sampai tercucuk tangan. Huhu.. Segalanya di tangan anda. :P

13 February 2010

Perangai adik bongsuku yang cute

Tempat kat ruang tamu.
Masa sekitar pukul 11am.
Tengah2 ku surf internet..

Adik : Kak!

Karina : Aaa... apa?

Adik : Kacak stiker tok. Berik kakak jak.

Karina: (Can't believe this!) Stiker apa? (Belek2... stiker tu. Belakangnya tertera
RM0.70)
Nasrul nang beli k kakak ka?

Adik : Aok. Kamek sekda laptop. Berik kakak jak.

Karina: Wow! Makseh. (Biarpun stiker RM0.70, jarang betul adikku begitu baik padaku. Terharu woh..)

Lalu ku melekatkan stiker tersebut kat laptopku di depan matanya sendiri to show appreciation.




Between Samarahan and Kuching.

Salam salam everyone, glad to type again.

Betul ke site yang aku pergi ni? Ya.. memang betui. 10 Markah untuk anda!
Karina yang sudah bosan asyik dibendung dengan masalah layout 3 column ini akhirnya berjaya. Syemah! Ko tahu tak? Aku BERJAYA. B.E.R.J.A.Y.A. Hahaha. (ngesak ati lu jak). Itu muqaddimah yang pertama. Penat2 ku carik2, lepak blog ini jap. Singgah blog itu jap. Akhirnya, berjalan di blog zahed. Akibat sudah penat, aku berjalan sahaja. Wah, tengok blog si Zahed tu sudah berubah. Wow, jelesnya. Haha. Aku pon rasa blogspot aku ni tak cukup meransangkan u' all. Bukan ransang ape nyer, color yang previous tu dull sgt. Macam orang nak bunuh diri.

Ingin ku nyatakan di sini aku suda balik. Balik rumah. Lalala~ Penat woh tarik bagasi turun dari kolej masuk blakang bonet kereta. Aku tukang tarik je. Macam heret pun ada. Apa yang terkandung dalam tu? B.U.K.U!! Percaya? MESTI! Hutang assignment aku ngn lecturer sangat banyak. Aku nak gongxi2 ngan Lion Dance pun x sempat. Gongxi ngan Memeow je.. Terima kasih Mdm R. kerna bagi sekotak limau untuk klaz BMB4M. Manis limau tu.

Ada apa dengan rumateku? Jangan risau, diorang berdua selamat dalam bilik itu. Nasib baik ada si Yan dan Renny menemani mereka. Sebulan lebih bersama si Ros, aku dapati dia ni sangat memang KAKAK lah bagiku. Perwatakannya lebih matang biarpun setahun tua dariku. Tapi dia ni suka betul cucuk perut aku dan hit aku klu aku bergurau counter attack dia. Si Mimie tu, sudah 2 minggu hidup dengan dia dalam bilik tu, aku dapati dia ni memang tak lekang dengan games FB mcm kucing2 tu suma. Dia pun ada Cafe yang nak di jaga. Padanlah dia ni klu berkawan ngan Si Has. Oh yes, satu lagi menarik pasal si dia ni... SANGAT pandai melukis. Lukisan ala2 Ben The Fishes tu.. Iya2.. Magz Utopia. Aku kagum bila dia show kat aku hasil kerja dia kat laptop. Lipatan kain baju kat kartun tu memang real. Ko tauk sik syemah, abis muka lecturer dalam klaz pun di lukis nya. Ros yang dok sebelah nya pun dilukis nya. Berbakat rumet ku ya.

Banyak betul kisah yang x sempat ku ngerepak di sini. Serius baaaanyaak. Kisah Birthday si Has lagi, Marketers Club lagi. Macam2 la sepanjang bulan January dan Februari. Maaf ya.. Sayang korang suma.