BEST! Aku mesti FOLLOW!

16 December 2009

Sinetron Tasbih Cinta

Apa khabar teman2 sekalian..

Sekarang di ambang cuti ni, I asyik dok tgk tv mcm xde keja lain. Tp ingat, semua org diberikan 24/7 untuk di spend jadi eloklah anda menggunakan masa itu semanfaatnya. Kata kawan I, si Fad tu 24 jam dibahagi kepada 3 masa yang penting sekali. Setiap 8 jam digunakan untuk bermain/berehat, bersosial dan bekerja. Jadi siapa yang bersama I di kelompok 1 jam di tv3 menonton Tasbih Cinta??? Semestinya anda di landasan yang betul. Chewah. Jahatnya akuu. (xbaik nad mempengaruhi org) Baru sahaja nak membuat entry, ada org sudah post. T_T

Lagu nya sgt lullaby lah. Korg nak tahu adik lelaki I pon dh start mencari youtube secara diam-diam sewaktu I turun kebawah dgn muke mamai nak mkn. Bila dia dgr aku batok je, terus tutup lagu itu. Hahahah. Kelakar!

Adik2, cik2 muda remaja yang meminati OST Tasbih Cinta, anda telah berjaya cari laman yang memudahkan pencarian anda. Segalanya Ada Di Sini. (Mcm penah je dgr tagline tu). Percaya atau tidak, anda memang membuat pilihan yang bijak. Hehe. Sebelum itu, marilah kita berkenalan dengan actors and actresses sinetron ini.

1. Laudya Chintya Bella (Bella)

Beliau dilahirkan di Jakarta, 24 Februari 1988!! Rupanya Bella pernah berlakon di filem Bukan Bintang Biasa. Oh, baru sekarang I ingat. Dialah yang pandai balet itu. Pacar kepada Rafi dalam cerita itu.


2. Andrew Andika (Jojo)

Jejaka kacak yang masih muda, berumur 22 tahun. Mesti ada yang hairan kenapa wajahnya pan-asian gitu. Aku pun... xheran. Hehe. Rupa2nya mamat ni berdarah campur Amerika+Pakistan. Dilahirkan 10 Julai 1987. Lakonan nya sgt ego dan serius. Memang gaya abang yang memimpin adik.


3. Bayu Kusuma Negara (Rafi)

Siapa tahu lakonan sebagai adik dalam Tasbih Cinta rupa2nya berpangkat "abang" kerana Bayu dilahirkan pada 18 March 1984. Wajahnya mcm Izanny Nizariff klu aku tengok 2 kali pandang. Cara dia marah plak mcm Fizz Fairuz. Anyway, Rafi ni kelakar la. Memang menjaga perempuan sampaikan Bella itu dia ubah jadi wanita berkorporat. Bagusnya.






4. Helsi Herlinda (Yuni)


Siapa yang tidak kenal dengan artis ini. Sgt menyukainya dalam lakonan Bawang Putih Dan Bawang Merah. Dilahirkan di Jakarta , 19 March 1974 (35 tahun) Kerana dialah I meminati cerita ini kerana wataknya melucukan. Sgt sinonim dengan matanya yang besar dan galak itu serta mulutnya tidak putus2 merepek. Selalu memegang watak antagonis. Tapi saya percaya dia tidaklah sejahat yang disangka bukan? Lihatlah dia dalam JomHeboh dulu. :) Huhu. Helsi juga ada berlakon dalam filem bertajuk Emak Ingin Naik Haji (2009).


Ok.. ok...

Ini dia yang korg nak sgt cari tu. Huishh! Sila beratuuuuuuurrrrrr aaaaaaaa.....Enjoy!

1. Tasbih Cinta OST - Ressa Herlambang (mp3)
2.
Lirik Lagu "MENYESAL" + Video Terhangat (Download 1 percuma 1)

Korang xkan menyesal. Mari kawan2.
Layaaaannnn...

3 comments:

she_mah said...

oo..patut mcm pnh tgk jak si bella ya..susah payah da jak ku pikir..

Felicia F. Ramzi said...

u know, dress yang bella pakey ya, hampir sama dengan cgek dress mek tengok di Nichi..boleh la beli, ala ala bella kak tok..:)
[psst..bella twilight mok mek]

karina said...

amboi.. Haha.
Sekarang byk orang nak mengaku diri bella. Dalam Tari Tirana, ada juak Bella. Yarabi eh. Nichi, anda akan dihujani sebentar sahaja lagi. :P