BEST! Aku mesti FOLLOW!

26 December 2009

My day on Christmas

Me, mommy and daddy terchenta mengembara ke Kota Samarahan..
yea, kota yang bakal jadi new township area. Kota jadi Ibukota. Dats right!
Pergi ke sana memang ada tujuan.
Tapi bukan tujuanku jadi tidak ada kaitan.
And guess what, my eyes were captivated to new restaurant sharing the same building of KFC...


kau nampak tak?

kecilkan mata anda lagi...
dah nampak?
semestinya...

PIZZA HUT!
Nama pun under one roof, memang berkongsi atap. Hahaha. (Mula lah loya burukz)
Oleh kerana mata ini meliar lagi
kerana sudah sebulan tidak berkunjung ke sini,
maka,
satu penemuan akan didedahkan lagi oleh si karina ini.
(Syemah nampaknya bersemangat untuk mengetahui lebih lanjut.)
oh nampaknya bukan syemah seorang sahaja..
Si Ahmoi pun ingin tahu.. dan silent readers juga.
Baiklah, sebentar magic akan dibuat.




====





====






SCR pun ada jugak! Memang pelajar di sini akan jadi gendut kerana makanan sedap berhampiran dengan mereka.
Lebih2 lagi pada bulan puasa. Memang xde masalah nak cari tempat dan book keta sewa.
Mun McD ada sia, memang melampau manja dengan makanan.
Kota makanan ini. Fuh.
Sungguhpun aku x beli either makanan di situ, tapi aku balik dgn tangan tak kosong.
4 biji RM10!!
Familiar tak?








=====






=====







=====


Its durian yang berjaya di hangkut balekh!
Habuan dari Samarahan.
Walawey, ini syok betul ni.



Sejak dari tadi aroma durian blakang boot keta mmg mengancam bulu2 hidungku.
Balik tu tak sabar nak kupas kulitnya yang still standing tu.
Walaupun batuk, tetap juga nak makan king of fruit ni.



Ni klu lambung kat kepala orang mau mati dia.
Pengajaran, mak takut melihatku membelah durian kerana bimbangkan jariku yang terlalu dekat dengan parang.
Don't worry ma, trust me.
Tapi, membuka, mengopek kulitnya memang
mendatangkan kesabaran yang sungguh kepadaku
demi isinya yang lembut itu. And sweet... Mesti kau terliur kan?
Jangan ganggu aku. Hendak menikmati nya dengan aman.


4 comments:

she_mah said...

hahahaha cam tauk2 jak aku curious. aku jauh di gunung gading. ne selalu g sia. mmg menggemukkan pelajar uitm n unimas jak. hish..bijak menggunakan peluang student uitm yg kaya dengan PT...isk isk isk

nmz said...

hyeee...salam perkenalan..
pa kabar..hehe
wah, kota samarahan ada pizza hut...rinduuu..bila gik dpt dtg sana...hmm
thanks sudi singgah blog sy:))

Haslina Hashim said...

SCR! :) yum..yum..
pizza x mampu i mk mkn.. hehe..
SCR ya kat cney? same building?

karina said...

Syemah: Oh, ternyata kami yang di Serapi dan Mulu memang liat mok blaja kerana terlalu kenyangz.

Nmz: Kmk bait koh. Ktk tek? Best nak kota samarahan nektok. Huhu. No problem, ktk singgah2 juak k. :)

Has: Yarabi, demi SCR u ya terpaksalah u jalan jauh skit. It is next to Idola. Dari jauh dapat u teropong mun u berdiri depan kfc. Hehe. Mun sik, faris tolong teropong. Ku rasa gemok faris diam sia. Hahahah