BEST! Aku mesti FOLLOW!

20 December 2009

Frog Prince




Frog prince? What say u?

Is there really a prince for me? I also don’t know but.. not too much bother. I am really secretive about my love life with whom I befriend with. Trust me, there aren’t any men dares to approach me, really into me. Some might fall for my friend and use me as a 3rd party. Some just laid their emotions like I am the top psychologist in the history making. Like I’ve experience it before, but I didn’t. Some just texted me for pleasure just as a friend. And there are times when I did my presentations, I can’t barely explained nor expressed the words in its manner. (Serius, Fad gelakkan aku masa aku present!) Now I do not have good friends to talk to because Izza has “finally” finished her diploma (extended yet duno what turns out to be in the current result). Currently, this guy yang I kuar do have physical attraction yet his personality bores me. He is good looking, English well-versed (often corrects me kerana selalu salah pronounce “Marketing”… menjadi bunyi lebih pekat and round “Moaarkeeting”.)


  • Friday
Ok., pecah otak nak atur English Grammar ni. Masa tgh driving, aku terima call dari seorg mamat ajak makan. Mamat ni mmg kwn lama aku yang sgt dipercayai. Tgh driving aku cakap “OK, tp xnak lama sgt. So, u pick me up?” He said “ Ya, I’ll pick u up in 20 mins”. Tepat kul 8.05pm, dah bersiap dah ni, aku trima call. Aku jawab “Dah sampe ka blum?” Mamat tu ckp “Belum, I still at my house. Are you free tonite? Because my plan after we ate I’ve to rush to my cousin’s house for wedding rehearsal. Do you want to come along??”. Dalam kepala aku, malu lah aku.. nak buat apa aku kat sana. So I rejected. Lagipun, my mum beside me menggelengkan kepala because she don’t really approve reach home late. He guessed and said “So, you cannot make it up tonite? Em… Tomorrow nite then”. He sounds mengeluh. Aku lak, gi mandi sebab dah berpeluh tunggu dia. @#$%^&*(

  • Saturday
At 1.00pm I received a call from him. My..my… He said” I just got back from my cousin’s wed”. Are you free for today?” Kebetulan anak gadis ini sedang buat rutin harian seperti menjemur baju, memasak dan mengemas rumah so another red light from me. Sorry dude. Then, tetiba I teringat, wasn’t today is his birthday? I online facebook and yup, memang birthday dia. I wonder why dari semalam dia btul2 mengajak dan bersungguh2. I left a comment on his wall. Mamat ni x berputus asa sungguh. Malam tu dia call lagi. Serius, dia call lagi. At 9.45pm“Tomorrow at noon do you want to watch movie?” and I replied “What movie?”. He said “Avatar”. There will be Minah, Datin, YB dan Datuk. (Which I kenal but x rapat. That is his close friends. Not mine. And semuanya English Band 6 kot. Serius, rendah diri aku.) Aku lak dalam dua pertiga air dalam bikar nak accept ke nak reject. Mengenangkan birthday boy, aku bagi jawapan “See first la, give me some time to think. You call me later, can?” He replied, “Ok, I’ll call you”. Aku meluahkan apa ketidakpuasati dan kekekokkan hati aku pada mak. Tapi, dia cakap, “Pergi je la. Lagipun, you mix up with new friends. Kawan terer2 gitu. Tanyakan diorang praktikal kat mana.. Cari lah topic perbualan dengan mereka.” Si YB tu I kenal sebab sama sekolah juga and dia menyambung kat UiTM juga. Tapi serius, cuma mengikut mamat ni beraya kat umah YB tapi kami cuma setakat “hai” je. Dan Byebye.

  • Sunday
I was sleeping and a sudden ringtone awakes me in the early unusual morning for me (holiday routine). It was him again. Mamai je ku jwb tpon, suara serak2 basah kerana anak tekak padat dengan air liur basi. :P “I’ll pick u up at 1pm ok”. Aku pon ok2 je lah dan terus bingkas bangun. 1pm pun dah berlalu, luckily kali ini dia arrive on time. Toyota Spacio di depan umah. Eh, itu bukan kete dia. Tapi memang dia. Melambai mak, aku pun masuk kete dia. Kuar dengan dia memanglah aku kene twist skit lidah aku tapi kadang2 aku main redah je cakap Sarawak. Dia ni faham tapi I would say Sarawak dia Band 3 lah. English memang Band 6. Can u imagine? Tgh memandu, dia pi lak tegur aku punya rantai rugged yang ku beli masa konvo tempoh hari. Kata has, berbentuk pendrive. Kata Faris, seperti candy. Aku slumber je jawab “Because I like benda2 yang nampak rock. Dia pun diam. Pelik betul mamat ni. Ok, now we arrived at Spring. Tgh jalan2 dia selalu je memerhati aku macam aku ada buat salah. Rupa2nya dia dari tadi nak tegur rambut ku yang kini dah dipotong masih seperti dahulu. Dia pi lak usik rambut depanku yang straight ikut kening ni pastu cakap, why u sik try wild haircut. I said “ I pernah rambut spike tau! What type of wild do u want?”. Dia diam lagi. Gosh. Sgt boring lah. Naik tangga kat Spring, aku hampir terpelecok kat tangga kerana merasakan diri hebat melangkah dua anak tangga dengan hanya selangkah. Nak terjatuh, dia sempat sambut tanganku. Haha. Mcm drama. Clumsy btul aku. Gentlemen credit di sana. OK, now kami booked kul 3 punya movie. Oleh kerana seat blakang penuh and only 2 rows in front yang available, we choose to take it. Dia jumpe je kengkawan dia, terus ignore aku. Bayangkan there were 6 of us. Aku cuma rapat dia, dan dia plak rapat dengan yang sekali.. lima(5) tu. Sementara menunggu kul 3pm, kami pergi ke K-Box untuk melihat rate di sana. Tapi aku xminat karaoke kerana mempunyai malu menebal menyanyi di depan kawan. Baik aku melalak dalam shower lagi baik. Dihujani shower memang feel. Haha. Stop thinking blue! Then, kami singgah di food bazaar di bawah. Aku yang blum mkn tghari memang sangat menahan perut ketika itu. Luckily si Minah tu tanya aku dah makan blum. Ku sangkakan diorang blum mkn, so aku jawablah “Blum mkn gik.”. Aku tanya dia balik “ Ktk?”. Dia jawab “Dah mkn di umah tek”. Diorang memilih minuman, sementara aku pergi order. Makanan. Bila aku sampai aku cakap “Sori ah kmk mkn lok sbb blum mkn gik.”. SERIOUSLY!! KEKOK btul aku kena jamah makanan tu seorang di meja berenam sementara yang lain meneguk air je. (Muke aku punya lah tebal dan aku order nasi ayam kerana menyangkakan itulah yang paling ekspres untuk spesis aku yang makan perlahan menghabiskan makanan. Memang aku tunduk je jamah mknan tu sorang, diorang sibuk bergelak dengan cerita diorang. And guess what, YB bingkas bangun tak tahu pergi mana tapi dia balik dengan mee sup dia. Terima kasih tuhan!! At that time aku ditemankan seorang hamba Allah yang turut sama makan denganku. Taklah kekok sangat. Sementara menunggu yang 2 ekor lagi arrive menjadikan kami sepasukan power ranger plus extra FBI 2 orang, kami naik je atas jalan2. Sampai di MBO, aku memang kagum dengannya kerana baru pertama kali pergi ke sana. Adalah sakai sedikit, tetapi tidak ketara. Control juga lagak di depan kawannya mamat ni. Cerita Avatar akan ku luahkan di post seterusnya. Out of 10 pingat emas, aku bagi 10 juga. Senyum sampai telinga. Habis je movie, luckily kami xjadi berkaraoke kerana masing2 mengundur diri. Mamat ni akhirnya focus kat aku tapi topic perbincangannya sangat…..#$%^&*. Adui. Tidak sama wavelength. Tapi ku layan saja. Yang dapat buat kami berbincang ialah sama2 minat cita Avatar. Apa yang aku xfaham tapi berjaya dihuraikan olehnya. Kami terus headed home. And now u tell me how much do I owe u for the ticket?? He said. “It’s OKAY!”. Fewwh.. Itulah yang aku rasa sehari bersamanya tetapi kawan tetap kawan. Xmungkin bleh jadi kekasih. Pelik jak sa. Hahaa.

7 comments:

Felicia F. Ramzi said...

:) is he your boyfriend or suam suam kuku baru nak kenal?
*it's ok mun english nya band 6 sekali pun, sometimes there are people who are academically smart, but not all them are street smart..so worry not okai!

karina said...

Bukan baru kenal, dah lama kenal. Boyfriend, tapi bukan yang special. Hhaa.

she_mah said...

the princess fall in love with the frog prince..chewahh!

Dame Hainie said...

sorry ah buat u guys tertunggu-tunggu.ssh carik parking. lol~
n correction, YB sorang jak thp English band 6. lol~

creds for ur post :))

karina said...

Oh Hainie.. sekda papa ya.
Haha. Tgh observe Frog dpt jadi prince sik? Ternyata sekpat!
Nak attract byk2 orang visit page ini. :)

Dame Hainie said...

not only u yg experience the same thing. frog really needs a miracle. haha.. tp ok jd kwn. frog ng tere jd ya.

xnez said...

hmmm... hmm,speechless geng.. xpa,cari lain gak...