BEST! Aku mesti FOLLOW!

13 December 2009

Do u deserve it?

Syemah texted me to inform that the result has been out! OUT!

When i hooked on the internet, I stucked at the front page and log in area until past 8pm i can get through my result. Damn! The system was really congested, flooded with users aka UiTM student.

The whole process I did was starting from 6pm and it gave me 2 hours to load the content that I've waited, tired with my ass glued on the chair. Dahla perot pun lapar~

Something tells me that I did not perform quite well in past exam and I definitely have to cancel my plan of being nominated for ANC award. And I was drop out of the list. Cis!

Being so eager with a book for me to cover the screen, I slowly peek at the result. Seperti sem2 yang sebelumnya, I tutup the subject and see the remarks next to it. All recorded was LU means LULUS. Then, barulah I check up on the list one by one. Mcm cari nama dalam senarai nama pelajar yang mendapat kemudahan kolej. Aha. Begitulah.

My friends yang mmg masak dgn perangai I sememstinya perasan yang I akan pin up my target in front of my desk board. Below apa yang I target, and apa yang jadi seterusnya. Mesti u all sik sbr nak mok tauk??

Sila scroll..



dan scroll lagi...




dan terus scroll... hahhaa... (nang sik sabar la pembaca ku tok)





Ya.. inilah tagetku dari awal sem itu. I masih simpan lagi ketika I membuat sesi clearance.
Alaa.. jgn la tgk dekat2. Takyah la korg zoom kan besar2.
Apesal ada arrow kat tepi tu? Oh, itu tandanya selepas exam, I terus meletakkan whether I mampu capai atau tidak. Ternyata semuanya hampir kesemuanya menurun. Sedih kejap. Tapi tidak dinafikan paper itu memang susah wei. Kecuali PD tu memang dgn confident aku lukis muka happy ku di situ.


Dan inilah pencapaian (AFTER final) yang tidak berada dalam matlamatku seperti yang aku tanda BEFORE final..

QMT - ternyata TURUN SANGAT! Di akui paper itu susah dan tambahan lagi question twister yang hebat! Otakku masih tidak lekang ngan percutian konvo 1 hari before exam ni. Mmg pancaroba nya sgt hangat!
Mandarin - oh! TURUN! Tidak pernah2 aku dpt gred sedemikian sejak pencapaian A- atau A ketika di sem 3 and 4 diploma.
Bel - NAIK! Surprising! Adakah presentation ku menarik audients atau slide ku yang cantik gemerlapan dgn wajah kacak Taufiq Batisah?
Product - TURUN. Kiahe?? Why? Tapi I mengaku yang I salah buat jawapan di soalan. :( Kerana terlalu banyak fakta keluar dari kepala dan tidak ingat nak choose yang mana relevant.
Consumer Behavior - TURUN! Jgn ingat luar nampak senang. Ko ingat behavior tu objektif? Ianya perkara subjektif dan behavior I pon bertukar bila nampak soalan tidak seperti main text yang kami covered dalam kelas. Sakit hati jawab paper ni kerana MOSTly dalam CD yang kene print out baru dapat isinya. Yang ni aku bantai je dengan memerah, mengenjen dan sebagainya. Bila tibanya exam, tetiba karangan ku memanjang mengalahkan tutorialku. Hebat! Patutnya aku publish buku kan sekarang? Korg nak ke baca? Ini pun tak update. Pii rah.
Marketing Research - NAIK! Yang ni patutnya terpahat di hati betul lah! Memang "subjek" kesukaan dan selalu dijadikan subjek luahan isi hati para budak course kami. Oh, nampaknya MR ku naik sedikit. Mestilah korg heran kan kenapa yang lain I target cantik je, MR ni je yang jadi target tak seberapa cantik. Renung2kanlah.. Hahah.

## TERNYATA TARGET TIDAK DAPAT DI CAPAI ##

No comments: