BEST! Aku mesti FOLLOW!

15 June 2009

Karina believe it or not!

Saat yang ditunggu oleh warga UiTM telah tiba untuk log in ke istudent yang penuh sesak. I nak check pun xdpt nak get through. "Please try again". Haiya. Jiwa semakin tertekan.. Nervous kerana mengenangkan nasib paper2 ku yang pada ketika exam dulu aku merasakan tidak menjawab dengan baik. Confident je lebih. Ada gak yang lain soalan, lain yang jawab. Kerana difikirkan, kiraan markah dan point jawapan adalah sebegitu. Anda faham? Tidak..? Its Ok. I can't put it into words. Haha.

Meanwhile, I tidy up my room for the sack of distracting my mind thinking about the result. I checked my result at 8.00pm. At that time, I remembered my house were lights off due to cekeley. I don't know what name is the synonim word for cekeley. Huh. Its an insect!

I didn't notice that I got a message and incoming call from Has which I put downstairs. I viewed my inbox, Has inform that the web was cleared and we can see the result through the mini transcript. I was with my T-shirt lusuh and short pants hurriedly began to switched on the computer, and pray that I was able to grade on time. Oh gila.. Saat scroll mini transcript ya, I covered my screen monitor with A4 paper at the bottom screen. Slowly, the pages were vertically up in order and... my finger stop scrolling the mouse. Bahagian 6 (Semester 6). Please god! 1st subject is international business. Wah! Can't believe it. 2nd subject. Business Development. Bleh gik ya ter-blur seketika. Aih, ada paper ka.. Haha. Rupa-rupanya itu tidak masuk final exam. Tapi dikira sebagai paper rasmi. 3rd subject. Research Methodology. Terus teringat akan Mdm Hawa yang maybe hanya mampu menggelengkan kepala beliau semasa marking paper ku. Alhamdulillah. Next, Selling. Paper ini lah yang ku confident inginkan A tapi tersalah point masa final. Lega. Tapi ku tengok sekali lagi nama ku yang tertera pada slip digital ku ini. Betul ka. Rasa hendak mendapatkan kepastian. Kelip mata dua kali dan aku confirm. YA! Ini memang result ku. 3.84 and the very 1st time I genggam my dean's list.



At last! I got it in Part 6. Meloncat kegembiraan ku umumkan kepada bapaku yang pada ketika itu menonton tv dalam kegelapan disebabkan cekeley. Ayahku mengekoriku ke dalam bilik komputer yang hanya berlampu di tingkat bawah (bebas dari zon cekeley) dan mencium ubun kepalaku. Bapaku pun berkata " Well done! Cuba ktk apply UM gak". "Oh sik mengapa, pa. UiTM di hatiku". Haha. Selamba dek je berseloroh dengan ayah. Ku berlari ke tingkat atas untuk fire makku yang sedang bermake-up di depan cermin. Ku membuat muka ngegehku dengan mengangkat kening, menyatakan kegembiraanku itu melalui sudut pantulan cermin.

Akhir kata, tiadalah apa-apa yang hendak di celebrate pada ketika itu melainkan kami bersiap keluar dari rumah kerana cekeley itu byk di rumah. Kami keluar pun sebab haba sgt panas dan kami bersiar-siar di bandar Kuching. :) Now, I'm moving forward to the next station of degree. Will I get my BBA Marketing here or over the Peninsulars? What will be the percentage hoh?

2 comments:

EMIRism said...

harap2 dpt smbung kat semennjung.
bru adventure
hahah ;)

kudapolo said...

weeehoo weeeheet wheehaaa!!
tahniahhh!! ;)