BEST! Aku mesti FOLLOW!

29 June 2009

Happy Birthday Syemah!

Knock! Knock! SURPRISE!!!



(i wonder if this is a gud surprise for her)



Especially dedicated to Miss Bintulu.. *clap3x* Syemah!!







Wishing you happy be-advance birthday.. although the clock hasn't strike at 12 o'clock yet.



Ini ada beberapa personal request yeh for pretty woman like you.



Anda dah bersedia??? Okeh..



1) Keep on sengih when we bump into each other at Blok B tingkat 3 nanti. Sengih sampai pintu kuliah pun sekpa. Mun org tanya, kenak ko sengih memanjang dari hulu ke hilir koridor? Ko padah "Oh, terserempak dengan nad tek. Nya kacak aritok".



(Tok blum next number syemah dah sengih depan laptop..)



2) Syemah seorang yang agak pendiam dlm klaz. Tapi sgt bersosial dalam internet. Apakata ko bawa laptop ke klaz on9 facebook. Di samping berada di klaz, bleh juga ko bersosial dlm klaz. Mun lecturer tanya "Syemah, what are you doing??". You ckp laa, "Shh, mok check saham bank lok. Finance remember? Applications..." (walhal org tengah fb)



3) Setelah dikaji, syemah kuat mkn juak di hari birthdaynya. Apakata ko timbang berat ko pastok and after ko geram mok mkn byk keesokkan harinya. Ada perubahan sik?? Ko mcm doraemon ka, doraemon mcm ko?



4) Sungguhpun syemah adalah joker tapi dalam sesetengah hal joker is not really joker. Bad surprises made her mad rating mounting up to 99.999%. So guys, pretend that u are having nice time with her but don't play2. Hanya keletek2 ketiak sahaja. Main uno ka.. jengga ka. Insyaallah nya OK balit.



5) Sapa2 mau dating ngn syemah silakan. But pliz dun treat her drinks like tea. She really dislike tea. But she would be grateful if u buy her Coca-cola.. 4 Cracks of red Coca-Cola tin would be better. Enough stocks for Hari Raya festival. :) Don't buy Diet Coke. Or else, I don't even notice syemah because she will shrunk into more slimmer and slender~



6) Syemah is a cat lover. She started to love cats since her childhood and even dreamt about being "Bintulu CatWoman" one day.. But when she grew up, her plan to save Bintulu City is not yet there because she was nicknamed "Joker" by Zana the two Face.



7) Sebagai persiapan untuk mempelajari Finance, syemah tidak perlukan kalkulator. Betul~ Tapi beliau perlukan seorang mcm pithagoras atau al-khawarizmi di sisinya supaya syemah dpt lebih tumpukan pengajaran lecturer daripada menyalin nota. Leave to the expert to solve problems.



8) Burn lah dvd kamu kat syemah. Laptop yg uzur tapi bisa melawan life expand Encik Acer Tupperware. Skali skala kamu bodek2 lah dia untuk guna khidmat burner dia nescaya Nad akan pukul kamu. Haha. Sebab Nad adalah kawan baiknya jadi selalunya dia akan diberi priority dahulu sebelum kamu. Jadi dik, sila beratur di tandas ye.



9) Syemah sgt meminati perniagaan internet dan dia sanggup berlari anak2 sejauh 120m dari gading semata-mata hendak berjumpa dengan Irfan Khairi. Kalau kamu benar2 kawannya, kamu bagilah tiket masuk kamu kepadanya dan kamu sendiri tunggu di library. Sebagai balasan, kamu akan bergambar juga saudara irfan bersamanya di dalam Nokia camera 3.5 pixelnya itu. Kamu juga akan dipromote di dalam blog kesayangannya menyatakan kegembiraanya adanya kawan mcm kamu.



10) Ku percaya adanya bisnes partner mcm ko yg keupayaan ko menarik poll mencecah 100+ dalam masa 2 hari, nescaya bisnes kita akan berkembang maju dan pesat.





Huhu.. Sekda kata2 keramat dariku.. Semoga kamu berjaya menggapai impianmu di persada mata dunia. I am happy to have a friend like you. Sorry atas terkasar bahasa, terguris jiwa raga yang bleh buat ko cekik aku.. Happy Birthday once again.. May Allah bless you. Amin~

19 June 2009

Blackout!

While I was resting alone in my room suddenly my fan gone wild. It stop functioning.. Must be the next door fault! My neighbour is renovating his house after his tenant and family has moved out. Somehow there was an incident before, the tenant accidentally drilled over the wire buried in the cement affected our house wiring system. So, I guess the same mistake repeated twice. I felt hot! Hot! Feeling want to soak myself in a jakuzy cold water. Pamper myself in it. SoO nice~

I left my house at 2pm biking to amy's house. Cousin from my mom's side. Her age is as mine. Nothing to loose.. we shared about the degree talk problem together. About the fees, hostels and to cope with it. She told me that her house was blackout to0. But the electricity generated back in 10. Luckily it was in evening. As I recalled back about my Kubah trip, one of our friend trapped in the bathroom when the blackout occured. She ran out with torchlight shouting like hell and that time we just burst out laughing. Her eyes can't barely opened due pedih because she does not use the Johnson Baby Shampoo "Tak pedihkan Mata".

18 June 2009

Zana? LAura? Lu Pikirlah Sendiri!!


Rujukan sejarah become COMIC?

Before this, I had drawn her comic strip on Chapter 4: Pengasas Kesultanan Melayu Melaka about How Parameswara named Melaka after the incident of his bodyguard's dog being kicked by a mousedeer. Haha. It was easy to sketch but when there is a lot of character with numerous faces and figures (gemok, botak, misai mcm Mister Potato).. makes my idea become "tepu" seketika. Huhu..That drawings is JUST some part of the chapter story. I know Sejarah used to be rated as Not my favourite subject. Reading and memorizing it makes my eyes watery and fell asleep. Only that chapter I sempat draw. The rest, I can't barely imagined another character such as Long Yunus, Raja Muzaffar, Raja Mahmud... alot of Rajas' and Sultans'..

So this morning, I went to my cousin's house and she told me that she had bought a Comic Sejarah published by Eastview Publications Sdn. Bhd. The first edition was in 2004. Wah! Price?? So affordable. Its less than RM10. It can be found in all lower and upper forms. Form 1 till form 5. These kids nowadays so senang. More detail u can click Komik to see the pictures. If the comic had exist during my year I think I can score my Sejarah better. Loves comic books. +______+'



16 June 2009

Bye bye diploma

**toot**toot**

"Result degree dah kuar "

Okay.. got a message from syemah while I'm facebooking on the internet. Seriously,.. my mind blum habis gik dengan surprise dari Has sekarang syemah lak surprise kan saya. Whoa.. damn fast! Sekali lagi menatap portal student UiTM. Kunjungan rumah terbuka di sana agak okay dan lengang, tidak seperti masa result exam diumumkan. Ini kerana, hanya student yang dah tamat pengajian sahaja yang menyibukkan diri di sana. Hehe. Guess what! I got BBA Marketing at HERE; The place where I belong ~ Samarahan Campus! I now announce myself tamat dengan CGPA 3.3. Whoot2~ Can't wait to meet up my old friends there. Congrats to those who labelled themselves as a freshie degree. This is the beginning! Terminate the past, bring the new chapter in life. I want my smile to be brighter than the picture below.






15 June 2009

Get back to school!

Tomorrow is the end of the school holiday. My time schedule would be earlier than usual (school hols). I can't discipline myself to wake up early during my holiday so that is why I've tried to fix my teaching schedule in the morning precisely at 8.30am. So I could feel the burden of responsibilities teaching my cousin across several kilometres from home. I go there by motorcycle. But due to lack of hours slept and dreaming of fantasies.. my routine teaching starts to be off-scheduled around 9am onwards. Oh. So, on Monday I have to really stick with the 8.30am time to cover the chapters. My cousin will be fetched by 11.30am to enter into afternoon session class. My..my... Monday blue~.

Karina believe it or not!

Saat yang ditunggu oleh warga UiTM telah tiba untuk log in ke istudent yang penuh sesak. I nak check pun xdpt nak get through. "Please try again". Haiya. Jiwa semakin tertekan.. Nervous kerana mengenangkan nasib paper2 ku yang pada ketika exam dulu aku merasakan tidak menjawab dengan baik. Confident je lebih. Ada gak yang lain soalan, lain yang jawab. Kerana difikirkan, kiraan markah dan point jawapan adalah sebegitu. Anda faham? Tidak..? Its Ok. I can't put it into words. Haha.

Meanwhile, I tidy up my room for the sack of distracting my mind thinking about the result. I checked my result at 8.00pm. At that time, I remembered my house were lights off due to cekeley. I don't know what name is the synonim word for cekeley. Huh. Its an insect!

I didn't notice that I got a message and incoming call from Has which I put downstairs. I viewed my inbox, Has inform that the web was cleared and we can see the result through the mini transcript. I was with my T-shirt lusuh and short pants hurriedly began to switched on the computer, and pray that I was able to grade on time. Oh gila.. Saat scroll mini transcript ya, I covered my screen monitor with A4 paper at the bottom screen. Slowly, the pages were vertically up in order and... my finger stop scrolling the mouse. Bahagian 6 (Semester 6). Please god! 1st subject is international business. Wah! Can't believe it. 2nd subject. Business Development. Bleh gik ya ter-blur seketika. Aih, ada paper ka.. Haha. Rupa-rupanya itu tidak masuk final exam. Tapi dikira sebagai paper rasmi. 3rd subject. Research Methodology. Terus teringat akan Mdm Hawa yang maybe hanya mampu menggelengkan kepala beliau semasa marking paper ku. Alhamdulillah. Next, Selling. Paper ini lah yang ku confident inginkan A tapi tersalah point masa final. Lega. Tapi ku tengok sekali lagi nama ku yang tertera pada slip digital ku ini. Betul ka. Rasa hendak mendapatkan kepastian. Kelip mata dua kali dan aku confirm. YA! Ini memang result ku. 3.84 and the very 1st time I genggam my dean's list.



At last! I got it in Part 6. Meloncat kegembiraan ku umumkan kepada bapaku yang pada ketika itu menonton tv dalam kegelapan disebabkan cekeley. Ayahku mengekoriku ke dalam bilik komputer yang hanya berlampu di tingkat bawah (bebas dari zon cekeley) dan mencium ubun kepalaku. Bapaku pun berkata " Well done! Cuba ktk apply UM gak". "Oh sik mengapa, pa. UiTM di hatiku". Haha. Selamba dek je berseloroh dengan ayah. Ku berlari ke tingkat atas untuk fire makku yang sedang bermake-up di depan cermin. Ku membuat muka ngegehku dengan mengangkat kening, menyatakan kegembiraanku itu melalui sudut pantulan cermin.

Akhir kata, tiadalah apa-apa yang hendak di celebrate pada ketika itu melainkan kami bersiap keluar dari rumah kerana cekeley itu byk di rumah. Kami keluar pun sebab haba sgt panas dan kami bersiar-siar di bandar Kuching. :) Now, I'm moving forward to the next station of degree. Will I get my BBA Marketing here or over the Peninsulars? What will be the percentage hoh?

09 June 2009

11 June?? The announcement of result?

I don't know~
My time is fully occupied and I don't even have time to think about it. No feelings. Maybe my nervous system hasn't triggered yet. If so, what can do? Accept it and I MUST grade ON TIME. Friends, lets pray for the best!

2 hours story in Sarawak Plaza

I celebrated a birthday party of my primary 5 cousin at Chicken Hartz Restaurant.
Supposely we started at 5pm but it became off-scheduled because we have to wait for the other cousins arrival. We took a step to window-shopped around the SP while waiting them. The party was delayed for one hour. A big smile potrayed on our faces as we ran into the presense of other cousins at the oppposite site of escalator. All of us gathered in front of C.H and checked-in. There were 12 peeps in all. 7 boys and you do the math.
As we were be seated, me and my cousins( the girls) look into each other signaled that we MUST get the food before the guys did. After all, ladies first! Haha. Our brothers are all masculine and has a great height upon us. I like the ice cream very much and I took myself two bowl of ice cream. Yumm~
One hour had passed, we have another one hour more to go. At that time, we held our breath slowly because we had taken much food that filled our stomach. It's been awhile I had not taken this much for I not consumed a LARGE consumption of food in particularly within ONE HOUR at home. In my mind, can I still have enough GB in my stomach for another one hour?? (Pliz ignore the scientific usage of language)
There were some parts that I want to share with you guys. While I imaginatively pressed my ice cream into a small bowl (at that time, I imagined of shaping my ice cream like the shape of SHIT... Shin Chan used to joke about besides punggung) Or in other words, like the McD's Sundae. I giggled and showed it to next person beside me which I thought that he is my cousin. When I turned my face right, he is... a stranger! Oh, I am SOOOO embarassed at that time. Please God! Please brainwash that person so he will forget my freak and disturbance. Huhu. He swung around and went to his seat after he has filled up his ice cream toppings. I don't dare to see his eyes and I don't want to. No no! I flavoured my ice cream with topppings and now the real cousin approached behind my back. "Pahal ktk, nad??" He said. I get it. All this while he was looking at my act with the stranger and laughed behind my back. HUhu.. (Siot je) I walked to my table and passed the stranger with no sign face of guilty. But I sensed that the stranger told his friends what had happened. Popped! In 5 seconds, the news was spread among us cousins and I was ashamed~
Its almost 2 hours before we had to make a move. Half hour before the clock strikes at 8pm, I went out and certified myself with a stamp on my hand as a 10 mins token of going outside and be back in the restaurant. I want to go to the ladies room. On my way there, I stepped in front of the SP and watch a real-life that the TJ building (opposite SP) was catch on fire that I believed successfully pulled out by the fireman. There were two BOMBA trucks outside the TJ. I couldn't understand enough about what was really happened so you better update yourself with the front news tomorrow morning. Hehe. Do tell me afterwards.
When I entered back into the restaurant, I was standing and blurred that we had to make a move. In my heart, I said " Could we sit a little longer so that I could taste the birthday cake?!.. After all, there are 5 mins left before the 2 hours ended". (The birthday cake was given during I'm away for a couple of minutes)

06 June 2009

Karina Sensei!

Anda tau apa itu sensei? Haha. Klu sik silap, itu bermaksud cikgu dlm Jepun.

Bermula 2 June, Aku telah dinobatkan sebagai tutor kepada form 2 cousinku bagi subjek Math, Geo and Sejarah selama sebulan. Oh, aku sungguh berbesar hati dan besar kepala apabila diberikan kepercayaan yang sungguh bombastik sekali takpun dua kali. Mengarut! Mana kan ada dua kali sebab tidak dicatatkan di dalam kamus Dewan Edisi ke-4 (kot).

Pada mulanya, ayahnya menyuruh ku mengajar anaknya, Mira itu Math sahaja. Akan tetapi, Mira menyatakan pendiriannya memintaku mengajarnya subjek Geo and Sej. Aku menekan butang ON sahaja sebagai tanda bersetuju.

Pengajaran Math paling mencabar kerana semua itu memerlukan teknik berfikir di samping menekan kalkulator 350Ms untuk bebudak menengah rendah (PMR). Penghafalan sifir sangatlah penting supaya proses pengiraan dapat dilakukan dengan cepat dan jitu sekali. Kalau dahulu masa sekolah rendah, aku dan kawan sekelas disuruh duduk menyanyi lagu sifir 1 hingga 12 sehinggakan kepala ini sudah di set kan alunan sifir yang selalu dipraktikkan. Ala! Mcm Siti Sifir dengan Spec Hitam Kumbang nya itu di dalam Rancangan A.L.O.N.G? Masih ingat kah kamu?? Mahu sahaja aku menyuruhnya menyanyi sifir seperti zaman kiut ku dahulu. Akan tetapi, masa ini terlalu singkat. So, next chapter guys!

I can see Mira in me. Untungnya Mira dapat seseorang untuk mengajar nya di rumah dan tidaklah terlalu formal, malahan dapat tutor yang gila kepalanya seperti ku. Tidaklah terkapai-kapai menjawab soalan praktis kendiri kebuntuan macam ikan. Aku meminta untuk melihat test paper Math nya dan aku mendapati budak nih! (Hanya mampu gleeng kepala sahaja).. Tak sayang betul ngan markah. Ibu bapanya memberi harapan yang tinggi kepadaku. Alhamdulillah, berkat kesabaran, toleransi, pengajaranku mengikut style ku tersendiri dengan komunikasi yang efektif (bahasa yang lebih mudah difahami) dia menampakkan minat untuk belajar. Yang paling seronok, dia ada initiatif untuk membuat soalan yang ku tick sebagai homework nya. Hatiku berkata " Yah.. pandai pun."

Budak zaman ini terlalu inginkan keseronokan dan kawan2. Mereka lebih cenderung untuk mengikut kata kawan2 daripada ibu bapa. Budak primary school dah memiliki handphone. Tak macam dahulu, aku hanya memiliki nombor simcard sahaja dan kongsi hp dengan ibuku. Malam ku berpeluang untuk mengesan sebarang pesanan ringkas setelah ibu balik dari kerja. Teringat kata dari seorang lecturer ku iaitu Mdm Hazami dalam pengajaran Organizational Behavior which is " Budak2 teenager sekarang tgh mencari identiti sendiri"..

Untuk pengetahuan semua, aku bermotosikal ke rumahnya dan pengajaranku bermula pada pukul 9.00 sehingga tamat chapter seperti yang dijadualkan. Aku telah membuatkan nya jadual cuti dan chapter yang aku aim nak tamat untuk setiap hari. Pendek kata, lebih kurang pukul 12 aku sampai di rumah. Itu untuk waktu cuti sahaja. Berlainan pula dengan waktu bersekolah, hanya Selasa dan Rabu sahaja aku relax goyang kaki kerana dia ada luar sidang (PAFA) Itu sahaja dari aku. Salam!

01 June 2009

My artpiece

My uncle came back from Limbang, he brought each family a gift which is kueh cincin and ikan tahai (ikan salai sos yang dimakan snek) SEDAP!! Remember Has, we had participated in the marketing advertisement organised by the BBA MARKETING? Yea.. kind of irritating with Mr. E the word "addiction".. memang macam tulang and kematian. When I woke up this late morning, I palyed around with my Photostudio and generate my own creativity of Kueh Cincin Advertisement. Maybe it's not properly finished but this is some sort of my art work this morning. Gik mamai2 bah bangun tido. Hihi. What do you think?? Usually the Kuching's Cincin is white pale in color, benarlah kata our friend; Rosita. Org Limbang pun kueh Cincin warna orange. I taste it and its very nice. Sik keras! Yummy~


Siang-siang Ikan, BUKAN siang-siang corner

Oleh kerana ayahanda ku sudah balik, maka anakanda nya ini tidak perlu bersusah payah merempit untuk membeli ikan pusak aka kucing. Cuaca tersangat lah "sejuk" sampai anda rasa mahu membuka baju dan hanya memakai spender. Tapi, oleh kerana ITU adalah tidak bersesuaian dengan adat ketimuran maka itu adalah diLARANG sama sekali. Guys! Don't try this at home! (Tagline iklan WWF yang familiar). Tapi, adikku cuba untuk menunjukkan kreativitinya dengan merombak tagline tersebut menjadi "Try this at your neighbours home!" **CRAP!**


OK. Back to our story. Bila ayahanda kesayangan ku balik, dia membawa sekalo plastic bag I think weigh about more than 5 kilos of ikan pusak yang beliau perolehi di pasar Satok.






























































Gambar ketiga ya ada dua jenis ikan. The 1st fish ya unidentified fish.. but i think ikan parang. The 2nd fish ya yang I mentioned before, the usual fish that my father bought for the cats. 12 cats to fed. IKAN TIMAH. The process above is the processing of ikan timah. Hampir 2 jam ku ngerja ikan-ikan ini. Very tiring~ I like to process ikan timah b'coz sik byk kerenah. Finally! Lihat lah betapa tajamnya gigi ikan itu. At one time, when i tried to grab the fish, the gigi tersangkut at between the connection of my thumb and jari telunjuk. SAakiiiT!





























































































































































Selamat Ari Gawai

Tanggal 1 Jun, Sarawak menyambut Hari Gawai. Di kesempatan ini, Karina ingin mengucapkan Selamat Hari Gawai kepada teman-teman di luar sana, luar daripada rumah karina dan juga pusak karina kerana pusakku juga duduk di Sarawak. Hahaha. Ngarut! Ok2. (**diam**)