BEST! Aku mesti FOLLOW!

21 May 2009

KAKS Group 2

I'm delightful after I've read about Has's post on KAKS. As I pen out my memories that I had, it would be nice to share with you guys. The 1st day, everybody seems still in the holiday mood yet they come to this course-- for the main reason--> SIJIL
Because of that, we often being brainwashed to distinguish as BUMIPUTERA yang mudah alpa , leka and lupa. There, they cultivate us so that we have the spirit of working hard for ourselves and the country.

From the very 1st day, we registered ourselves and received one file each. That file has variety of colors to pick and I chose RED at 1st. Me and amiey sat in one group without realising that amiey has taken GREEN file. (Kali pemilihan group berdasarkan warna file li..) So, pandai sgt nak tukar file I gi exchange ngan Phejal selaku ajk. Minta Green. But at the end of the day, sekda sepatah pun ayat kuar dari penceramah madah camya. Ala guys, sedia jak payung sebelum hujan. My group consist of Amiey, Rosita, Adda, Niesa, and Khairill. Tapi Khairill tidak mendapat undian AF maka beliau telah tersingkir dari akademi KAKS. Haha. Sekda. Nya quit!

Ice Breaking kmkorg disuruh buat origami kapal layar. Bukan sebarang kapal layar masa ktkorg buat waktu umur 5/6 tahun ya. Kapal layar yang akan mendapat perhatian ajk untuk membelinya. I terpilih utk membuat origami tersebut. Barisan pembuat kapal layar dalam pertandingan sgt sengit and hebat2 belaka. I berjaya siap ON TIME dengan 5 kapal tapi malangnya salah satu syaratnya ialah kapal tidak bleh keronyok and layarnya mesti tinggi drpd bucu kapal. Kami lost RM32,000. Huhu. Keputusan paling tercorot skali. Tapi mampu tersenyum sahaja. Khairll quit maka budak CE masuk bernama Si Sherif Shin Chan(kenalan Kolej) itu sebab dia baca komik Shin Chan. Oleh kerana beliau terror speaking u know. Jadi, dia di lantik sbg ketua utk bab2 presentation. As for girls, I yang tukang speak out. Haiya.. Malu lah! Kdg2 jam juak kat depan ya susun atur ayat. Paling I hate speaking jawab sik berfikir sebab terikat dgn masa yang diperuntukkan.

Bab makan, oh! Itu yang paling paradise~.. Kadang2 teringat pusak di umah ngenang makanan berlebihan sayang di buang. Nak tapau belum tentu balik hostel mauk mkn agik. Sebab sesi itu dihabiskan utk tidur, relax and b'facebook. :)

Klu si Has itu pendidik buat origami swan, I lak ajar budak tourism buat Katak. Ajar Mai MPP at 1st, pastu budak tourism se-group ngan Mai tgk and buat sama2. The next day, satu group Mai termasuk K.E and Tuan Alia menternak katak. Sehinggakan tajuk presentation pun ktkorg bleh teka apa produk sidak tok mok pasarkan atau eksport ke luar negara. Haha. Tapi, di cancel sebab tidak cukup sambutan.

Bab paling tidur itulah paling tidak best buat I. W'pun telah melango palak dengan bantal eksyen jak lelapkan mata but stil sekpat tido sebab Amiey masih on lampu untuk berinternet. And jari jemari menekan keyboard mengganggu ku tido. Selain itu, I mmg bermasalah untuk tido di tempat asing or mungkin tidak biasa tidur berdua di atas katil yg sama. Sebab tidak dpt flying kick dgn sempurna. Hehe.

Isu rempit mmg sgt menular di UiTM lebih2 lagi habitat mereka musnah oleh para contractor di belakang Gading. Mmg betul lah kata Has, rempit malam tersebut sgt besar bagai anak tikus atau burung pipit yang adult. Eeh.. I don't care that thing mau agak lampu kesayangannya as long as it is out of my sight.

Facilitator GROUP 2 lagi best dari GROUP 1! Dahlah sporting sik skema, keluar awal, makan awal.. Yippie.






2 comments:

aleeya jo said...

B apa KAKS ya bah?..

Haslina Hashim said...

oit! KAKS ya...Kursus Keusahawanan Siswazah..cheh..ska ati jak kmk ngenjen..hehe