BEST! Aku mesti FOLLOW!

21 May 2009

Jom merempit! dengan sopan

I geram mok ngembak moto aka motosikal after I got my licence dat day. I think my younger brother, Nasrul yang form 2 itu lebih brani bawa. Dis morning, I bonceng him to go to Centuria beli omor and toilet paper( for cats ). Back to the story, I can't confront my fear to bawa on main road to hantar my adik to school because I don't have that courage to go that far. Bulakla madah sik pandei bawa moto. I pernah bermoto beriringan dengan adik by using separate moto. I used my dad's and he used his, went to Matang Jaya (itupun guna rounabout and lorong sunyi sekolah matang baru ya) The percentage of road accidents is mostly dominated by motorcyclists. Tapi kesian juak ngn mak kakinya kepak nekan clutch lebih2 lagi time jam. I can't drive because my mom have not putting her trust on me. Why org sik ajar budak beranikan diri bermotosikal on the road like they taught those drivers.. But, because of the external factors that influence my decision which is, DEMI PUSAK KU YANG SIKDA STOK IKAN DI RUMAH, mak pakei keta untuk turun keja.. I tercari2 di mana stiker "P" ku yang telah dicabut untuk digantikan dengan lesen "L" adikku yang baru belajar juga. My dad went travelling. The moto pun minyak dah E means no minyak, so I went to SHELL nearby. 1st time ku venture isi minyak moto rupa2nya muncung pam itu hanya takat atas ya jak, sik kedak keta. Adala juak minyak tumpah, I pam sikit2 and last2 angkat pam sehingga muncungnya 90 darjah. There you go. Haha. Lawak juak. Beli lah ikan pusak tek, kedai runcit cina along KUBAH. Masuk la simpang. Huh. Ya juak beli ikan pun sigek gik problem. Rambang mataku. Stakat ikan yang slalu bpk beli k pusak which is ikan timah ya.. senang la nak choose because nya senang di recognize. Tried to find price below RM3 per kilo but yang di jumpa pun ikan kedak kite ya RM4.60. Tp, nya terlalu kecik, sik kenyang pusak I makan. I decided to buy 1 3/4 kilos of anak tongkol for pusak and 4 ekor ikan kembung for my family. Total, RM12.40. Wow! I know mahal tapi itulah tempat yang berani ku venture setakat tok. Mcm kisah Coffee Prince dah I tok. I'm glad sbg anak sulong. Haha. Bila balik ya, mmg jam lah sebab budak sekolah STAR pulang. Balit umah terus call mak madah dah selamat sampei umah. Yelah, tadi bertolak pun before mak turun keja kul 2 lebih. Itulah kisah ku pada hari ini..

4 comments:

WhiteTulip said...

lekak kejadian ngeri yang berlaku ngan i dolok,pei nektok jerak mbak tockal! huhu..

Haslina Hashim said...

xpa Nad, i know u can do it..go yakuza!

AmirFX said...

Ganbatane.... Mun dah terer kelak sekda masalah nak menghadapi jeraya yg lebih besar... Kmk dolok k basikal starting k kmk ngilang nebes sblm pandey mbak toikai... Nway, becarefull when drive n bawak ikan...

Ms.osha said...

wah..nad dah da lesen moto eh...
leh rempit sama2 tok..hahaha..
tp kmk sekda lesen moto..
lesen basikal ada..leh la oo...
hahaha...