BEST! Aku mesti FOLLOW!

18 May 2009

Fun Fair Samarahan

Kursus Keusahawanan Siswazah (KAKS) telah pun hampir ke penghujung sesi. Ceramah pada hari Sabtu (16.05.09) ditamatkan dengan lebih awal untuk memberi laluan kepada penceramah kami menghadiri majlis mkn hol (kata org S'wak yang bermaksud , kenduri kecil mengingati arwah). Sesi habis pada 6pm, tidak seperti hari2 yang lain iaitu 10pm. Jadi, geng2 berolah kami termasuk Amiey, Has, Azira, Niesa, Wawa, Kenny, Eman, Bill and Fad bercadang utk pergi ke fun fair yang terletak di belakang asrama MULU.

Sampai di sana, entrance fee sebanyak RM1 pun di bayar. Setiap permainan di charge RM2/-. Kami main Bumper Car beramai-ramai. Mana tak riuh geng2 kami manipulate Bumper Car itu.. lantak sesama sendiri. Kami tak kasi can pada budak2 kecil. Haha. Pastu, main keretapi Rumah Berhantu. Cis, sungguh tidak best! Bazir duit sahaja. Tak mengancam meter ketakutan ku. Takut gik ku ngn rempit. :P Selepas itu, saya tidak tahu nak main apa... fad lak mencadangkan kami agar main ROKET. At first dpt tentangan daripada Amiey dan Has. Tapi, Amiey lak beria-ia nak main. I on je~... Has mmg xmau main. So, I bergandingan dengan Amiey, Fad bergandingan dgn Niesa. (Kami xsangka Niesa yang girlish itu nak main).. Byk scenario la nak pujuk Fad berganding dgn Amiey sebab Fad mengaku pernah main dan agak bercakap besar. Poyo Fad! Jadi, I buat keputusan I lah yang berganding dengan Amiey. Dah tiba masa yang di tunggu...

(
Amiey masuk dulu, saya kemudian... Seat I sebelah dgn tingkap.. Pasang safety belt. W'pun sik berapa safe sebab masih longgar. Di tambah lagi dengan kedua2 kami m'punyai pinggang yg sungguh ramping masih tidak cukup utk buat belt itu ketat.)

OK! Roket dah start b'jalan. Tapi motion nya tidak diperlahankan seperti penumpang sebelum kami.. menyebabkan kami belum ready utk terbang. Nang gila lah benda ya. Mengejut gila. Sampai di atas and turun balik naik lagi dengan speed roket kapcai tapi masih laju bagi kami... Berderau darah kami di buatnya.. Sepanjang pemanduan itu, kedua2 kami teriak, mencaci, mencarut semua ada. Oh, rasa nak tercabut jantung. Memandangkan saya yang berada di sebelah tingkap seolah2 bagai nak di humban keluar dari tingkap. Kami PAUT pada apa yang ada sekuat hati tidak mahu jatuh. Amiey before this pernah experience,.. I yang 1st timer ni masih "san" @ shocked. Lutut masih terketar2, degupan jantung masih laju... BUT! This is the best experience for that nite. I dare to challenge my fear of riding it. Yeah! Next, turn Niesa and Fad lak. Niesa sudah melangkah masuk ke dalam roket, Fad lak meminta diri tidak masuk ke dalam roket. Kami yang sekeliling Fad betul2 bengang memarahi si Fad. Akhirnya, Azira yang dari tadi tak main apa2 menemani Niesa masuk. Geram ngan Fad. Grrr....

2 comments:

she_mah said...

isk fad ya..
apakah?

Haslina Hashim said...

gila ktkorg ya..aku nanga benda ya mcm x stabil jak, dh lah aku tk berat, ada aku terhumban keluar klak..