BEST! Aku mesti FOLLOW!

28 January 2009

Gitar Vs Jari

Sapa lebih hebat? Gitar ka Jari?
Gitar tersebut baru jak dibeli rah kedai 99sen sekitar matang area.
Tapi sekdala nya rega camya. Reganya less than RM100. Finishing pun ok. Simple jak.
Sesuai utk beginner mcm I tok. Actually, my dad bought it for my brother (below me)
sebab nya telah jadi penanam anggur yg berjaya tatkala habis SPM. Kononnya main gitar la tek. Bpk pun ada juak belikan buku chord gitar. Tapi byk gilak not nya. Major la, flet la, tanda # pun ada juak. Berbelit juak jari main. I pun join la sekaki. Awal tahun ya tek dibeli. Testing punya testing, beberapa kali bpk dah suruh org tune nya pun tali. Malah, anak jiran pun ada juak coba tune in.
Tadik, I boring lepas tgk prog. ALLY.. so, main la gitar. Main saja sekadar exercise jari. Skali detikkan tali ya, hatiku berkata "Aik, pelik na bunyi tok?" Jari I pun meraba2 area picu (I think so..) utk adjust dier nyer tuning. Tali yang kelima ya cam pelik skit. Makin I mok longgar, makin nya rasa cam terit. Bila dipusing anti- clockwise, nya cam makin bertambah terit. Aih, btul ndak ka di pusin aku tok. Tetiba....


TTttttttuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiittttttttttttttttttttttt!!!!


Arghhhhhhh... Oh SHIT! (1st word kuar dari mulutku). Mak aiee.. berdarah jari ku. Sedap giler nya berdarah.. Huhu.. Mun Edward Cullen nangga ya.. oh. Vampire juak i tok. Hihi. Cepat2 I amik ais tekap kat ibu jari kiriku yang tedah itu.

3 comments:

WhiteTulip said...

aieee..tedahh..pei berdarah..so in this case,gitar ya menang...huhuhu..sikpa2..try again nextime k..

she_mah said...

tedah nya..
careful lain kali..

azrolbe said...

kesimpulannya.. sik boh main gitar.. hahah... take care la.. i lagik best.. botol sunquick pecah di jari jemari.. scary..lastweek.. huhu