BEST! Aku mesti FOLLOW!

27 November 2008

Would You Go To Dine In This Place???


The "Modern Toilet" eatery

Modern Toilet is a Taipei restaurant. It accommodates 100 seats with each made from toilet bowls.
The specialities at the restaurant accompany sink faucets and gender-coded 'WC' signs that appear on the three-story structure.
The food is served in mini plastic toilet bowls.
The toilet rolls that serve for wiping hand and mouth are hung above the tables, which may resemble glasss-topped jumbo bathtubs.
































































































25 November 2008

Burung Kakak Tua Yang Gatal

SEKADAR LEPASKAN TENSION KERJA....GELAK SKIT SKIT JER JGN LEBIH LEBIH SANGAT TAU!!!!!

Ada seekor burung kakak tua yang sangat cerdik dan mempunyai pandangan mata yang sangat tajam sehingga boleh menembusi apa-apa halangan yang menutup matanya (Transparent le tu...)

Setiap pagi burung ini akan bertenggek di dalam sangkarnya yang tergantung di tingkap. Rumah tuan punye burung ni terletak di antara sekolah rendah dan kuaters guru

Setiap pagi ada 3 orang cikgu melintas di hadapan rumah tuan punye burung ni dari sekolah ke kuaters guru, oleh itu hari-hari lah burung ni perhati 3 orang cikgu yang bertutup litup tuh ke hulu ke hilir... ke hulu, ke hilir.....

Setiap hari burung ni tengok cikgu-cikgu tu atas bawah, atas bawah.. Bila dia boring dia menyanyi-nyanyi.... tak pun, dia akan baca skrip cerita sembilu 2... lama-lama makin boring pulak... so dia ternampak le si cikgu-cikgu tu berderet jalan slow-slow nak pergi ke sekolah

Burung ni pun kuyu-kuyukan mata dia...then tonyoh tonyoh sikit mata dia...dah tu dia kibas-kibas kan kepak dia...pas tu dia jerit kuat-kuat....

"BELANG!! PUTIH!! BIRU!!!"

Cikgu-cikgu tadi sama-sama menoleh ke arah burung tu dan pandang ke depan semula. Mereka jalan cepat-cepat... Sampai di sekolah mereka cuma saling pandang memandang.....

Keesokan harinya cikgu-cikgu tu pun macam biasa lalu depan burung tu lagi. Bila balik ke rumah kuaters guru, burung tu buat dek je... bila time cikgu ni nak ke sekolah, burung tu jerit lagi.......

"PUTIH!!! BUNGA-BUNGA!!! PINK!!!"

Cikgu-cikgu tu terkejut dog... dan berjalan cepat-cepat lagi... sampai di sekolah depa pun tanya sesama depa.....cikgu pertama bercakap "camna burung kakak tua tu tau warna sepender yang kita pakai?" Cikgu kedua menjawab "Tak tau pulak .... ahli sihir ke apa ntah....." .

Cikgu ketiga mencelah "Alah ..kebetulan je agaknyer..... tak pe, kita tengok besok pulak camana..."

Keesokan hari nya macam biasa... pagi-pagi cikgu-cikgu tu lalu depan rumah burung tu.... burung tengah bersenam memusing-musingkan kepaknya 360 darjah........"Iyah! iyah! lapan lapan lagi... satu...dua..." dan seterusnya.

Bila time cikgu ni nak ke sekolah, lalu lagi depan burung.... Burung pun tengok.... dia jerit lagi..

KELABU!! HIJAU!! PURPLE!!"

Cikgu-cikgu berlari-lari anak tanpa menoleh ke kiri dan ke kanan. Setiba di sekolah guru mereka berbicara lagi...Cikgu pertama "Memang betul apa yang burung tu cakap.... heh, apa nak buat hah?". Cikgu kedua "Kita mesti buat something untuk uji burung tu...".Cikgu ketiga...."Aku tau... apa kata esok kita semua pakai color hitam". "Okey...Set!!!!!" balas depa.....

Keesokan harinya......sama juga.... bila time ke sekolah, burung tu jerit lagi...

HITAM!!HITAM!!!HITAM!!!!"

Cikgu-cikgu tu berlari anak lagi....di sekolah mereka berbincang.... cikgi pertama "Nampak nya burung tu mempunyai pandangan mata yang transparent..." . Cikgu kedua "Atau pun dia cuma boleh kenal warna....". Cikgu ketiga..."Betul tu, mungkin dia dah di latih untuk meneka warna, tapi tidak dilatih untuk meneka bentuk. Kengkawan, apa kata esok kita jangan pakai sepender langsung."

"Orait!! Set!!" depa jawab.

Keesokan hari nya, lagi sekali macam biasa Di waktu pagi burung buat dek je.... bila time cikgu-cikgu tu nak ke sekolah, burung tu tengok.... ditenungnye lama-lama...cikgu-cikgu tu mula tersenyum dan jalan slow-slow......sambil toleh-toleh kat burung tu...burung tu tengok lagi.... dia naik-naikkan mata macam Ziana Zain gitu....dah tu pusing belakang... dia tengok lagi dengan cara menonggeng.....dah tu dia pandang ke depan balik.... dia garu-garu kepala...dah tu usap-usap dagu.....dia cekak pinggang..... dah tu burung tu pegang dagu lagi...pastu dia senyum.....dia jerit lagi kuat kali ni...

"LURUS!!! LURUS!! KERINTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Cikgu-cikgu ni terus lari sampai tak cukup tanah gamak nyer.....

**MORAL : JANGAN SESEKALI MENGUJI BURUNG YANG PANDAI BERCAKAP. HEHEHE

WHY MELAMINE IS BAD FOR OUR BODY WHEN MIXED WITH FOOD?

1.What really is poisoned milk
It is the milk powder mixed with "MELAMINE"
What is Melamine use for














It is an industrial
chemical use in the production of melawares.











It is also used in home decoration." US resistant board"


Do you understandMelamine is use in industrial productionit cannot be eaten



2.Why is Melamine added in milk powder
Adding Melamine in milk reduces milk content and it is cheaper then milk so it lowers capitalization. It can give the business man more profit.

below is Melamine, doesn't it look like milk
it doesn't have any smell, so cannot be detected

























3.When was it discovered

Year 2007 US cats and dogs died suddenly, they found that pet food from China contains Melamine.



Starting 2008, In China , an abnormal increase in infant cases of kidney stones.



August 2008 China Sanlu Milk Powder tested with Melamine

Sept. 2008 New Zealand gov't ask China to check this problem
Sept. 21, 2008
Lots of food products in Taiwan tested with Melamine

4.What happens when Melamine is digested
Melamine remains inside the kidney. It forms into stones
blocking the tubes. Pain will be eminent and person cannot urinate. Kidney will then swell.

Although surgery can remove the stones, but it will cause irreversible kidney damage. It can lead to loss of kidney function and will require kidney dialysis or lead to death because of uremia.

What is dialysis
In fact, it should be called "blood washing"
it is filtering all of the body's blood into the machine and then
go back to the body.


The whole process takes 4 hours and it is necessary to dialysis once for every 3 days for the rest of your life

Here is a dialysis center












Large dialysis center






A small hole is required in the arm to insert the

sub-dialysis catheter.


Why is it more serious in babiesBecause the kidney is very small and they drink a lot of milk powder.

Here is a baby undergoing dialysis.








China currenty has 13,000 infants hospitalized









5.What are the foods to be avoided?

Foods that contain dairy products should be avoided.
Remember: Foods with creamer or milk should
be avoided.

6. What do we do next
Avoid the above foods for at least six months

If you have snack bar, restaurant or coffee shops
Stop selling dairy products for the meantime.

If you have infants at home, change to mother's milk or find other substitutes.


Finally, share this information with friends so they will understand the risk of milk poisoning








24 November 2008

Selamat Pengantin Baru

Siapa mahu kahwin? Sayaaa... eleh, semua org mok kahwin asalkan cukup semua syarat and lulus cop SIRIM n HALAL. Haha. Mendalam maksudnya. Selamat Pengantin Baru kpd pasangan Kak Nora n Abg Rashdan, which is abang ipar kpd kwnku Elin DIB. After 2 days puas tido di umah, i now berambeh ke umah elin with izza to help gago2 bekerja utk majlis perkahwinan mempelai di atas. Insut kerusi, ampar karpet... tlg makcik masak, buat bunga telor, potong ini, potong sana.. Whooh, penat seyh. Ada 6 org KAMI sekawan. New experience juak bg ku kerana biasanya hny sempat hadir di tengah2 berlangsung nya majlis pernikahan dan bukannya di awal majlis apabila adanya majlis khatamal al-quran. Best! Part makan la plg best.. Kitorg begitu kelaparan sampai perut pun bleh dijadikan kompang mengiringi majlis. Hahaha..

21 November 2008

Alien in my cribz!!


Who is dat alien?! It's Narutozaaaaa.. Izza went over to my house to catch my routine during holiday. 19 hb sy balik umah! :) After the exam fever was trashed away from my mind, i now hv a better sleep. Yayaya.. soO gud to be in my house with my adorable cats. Izza was invited to my house to experience the real live cast of me at my home from "karina's" doings in UiTM. Now she know dat karina uphold big responsibilities as a sister. Whoaa.. First job in the morning, i hv to feed my cats, my johnny-boy green lil tortoise.. but b4 that, i really have to wash away the unwanted "tahi kucing" in my backyard. It was so unpleasant smell to sniff early in the morning. Wekz! I remove it with a small penyodok along with its small brush. I gasak the lantai with omor to kill the germs. We also mandikan kelapan2 ekor kucingku sehinggakan izza acap kali bersin x habis2 disebabkan alergic bulu kucing w'pun beliau meminati kucing.. Selesai kija, we take bath and hv a nice b'fast. We buat roti telur and garlic bread. Yum~ Not enough, we mkn nasi goreng yg mak wat pagi td b4 she turun kija. Petang, we layan muvi yang sudah di burn sewaktu dok kat hostel. Bagi kucing makan. Malam, we enjoy ourselves touring the neighbourhood with my dad's motorcyle. I yg bw, izza bonceng blakang. Tgh mlm, i sidai pakaian and we layan muvi again sampai mata dh xbleh nk bukak gara2 ngantuk sgt. My mum selalu gelak bersama izza yg serba lawak itu. My cat yg pada mulanya ketakutan ngga muka izza alu rapat dengannya. Heran ku. Itu serba sedikit routine ku di umah.

20 November 2008

Apa nak jadi~

Exam sem 5 ini sgt tough. Tidak seperti yg kami expect kerana senior byk score AD @ anugerah dekan pada semester kelima berbanding semester2 sebelumnya. Oh, too bad. Oleh itu, punah harapan kami utk memperoleh keputusan yg di tahap self-actualization need dlm piramid pak cik Abraham Maslow's Need punya itu theory. Itu salah satu dprd saya punya need la macha! Tp, sekurang2nya, kami punya result tidak lah begitu jatuh di timpa tangga. Tangga gik sik jatuh timpa org sesuka ati.. Haha.. (loya buruk jap).. Neway, to all my gang-starz! Dpt result baek, baguslah. Klu x, ada satu sem utk cuba lagi. Bila result kua owh... (wondering...)