BEST! Aku mesti FOLLOW!

16 September 2008

Oh, sekian lama ku menanti... akhirnya..!

........ *blur...... apa kah yang terjadi?

Karina jadi jutawan? Bukan. Dpt dekan? Emph... insyaallah, tapi bukan ini yg mau di sampaikan.
Sebenarnya, dia sudah...





C A B U T G I G I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


trimas kpd Has sbb sekali lagi nya jd driver bertauliah i yang sudi bw i pegi klinik SENYUM(*bukan nama sebenar) sungguhpun pada petang itu kmkorg ada klaz Investment sebenarnya. Why kmkorg choose private clinic sedangkan ada poliklinik sia? Sbb poliklinik ya pun jadual appointment adalah tidak relevant dgn masa kami. Bak kata miak UiTM, clash ngn jadual bah!. Registration ya hanya dpt di buat pada sebelah pagi hari Isnin AND Khamis jak, xsempat lah mok rushing2 drive ke klinik w'pun afta abis klaz. Haishh.. Mena juak. Mun nak ikut jadual ya, alu sik bercabut lah gigiku ini. And sigek gik, kesian juak ngga Has. Mun i tek, dapat lah minta MC. Has nepat. So, sik pat lah. Alu bercari la mek dua sampei jumpa klinik SENYUM ya. At 1st, gerun juak bila nya inject. Sakiit. Dlm doktor ya tgh nggu inject ya mengebaskan gusiku, sempat juak berceloteh jap ngn doktor.. sehinggakan ayat2 yang kua dari mulut ku ini tidak disahkan sebutannya.. Yala, effect injection ya tek. (Sementara Has dok kat lua kehairanan... dah bercabut lom gigi Karina tok?.. Dari tadi dgr bunyi org klaka) Time nya nyabut ya... woho... Bagei narit paku yang terpacak kat dinding sekuat hati dengan menggunakan playar. Palak rasa nak tercabut juak olehnya. Then, *crack! Gigi itu sudah dilonggarkan sbb bunyi akarnya mcm sudah terpisah dari dasar gusi. Oh tidaaaaak. Huhuhu. Tapi sik sakit. Guess what, i minta balit gigi i ya tek untuk di bawa balik dijadikan kenangan hari bersejarah gigi ku dicabut. Dah catat lam kalendar. Hihihi.. Sepanjang hari ya mmg telan air darah jak la.. Puasa ku pun terbatal juak. Balik hostel, borak lah dgn Izza sungguhpun kapas masih berada lam mulut. At first, gurau jak la madah mauk nganta gigi ya tek k molah necklace. Style bah. Alu di tegur Izza, "eh, jangan! Jin suka tulang. Izza dulu pernah simpan gigi yang dah bercabut. Masa kecik2 dulu la.. 2 batang. Next day, satu hilang. Ha!".. So, untuk mangabadikan nya, klak la amik gambar. Sekian, itu sahajalah kisah nya pada hari ini. Any komen?

12 September 2008

HangOut yang memenatkan tp mashyuuk!


Ari khamis. Lepas abis klaz, i've got work to do. I hv to finish my typing about Malam Penghargaan Blok 1's list name and pass it to head wing of Block 1A, Mira. Bah.. Angol juak. Later at 4pm, gi mandi and get ready mok hangout ngn rakan taulan coursemate berbuka puasa luar kampus. There were 3 cars masing2and each ada driver yang bertauliah untuk memandu. 1st, we head to TJ Food Court. I order nasi ayam with love-shape rice plus ABC Strawberry logan as desert. Mengarei jak para student2 yang dikenalpasti student uitm di pasar nun. Tp, oleh kerana mencuci mata terhadap makanan adalah lebih afdal pd ketika itu, maka semua muka2 itu tidak dilayan. Tahap kenyang beb! Singgah sebentar di McD utk beli doublecheese burger utk sahur lak sementara coursemate yang lain berpecah pegi destinasi seterusnya. Me myself in one car with Has(drebar), Zira(co-pilot yang suka mencengkam tgn Has ketika nebes bila Has dreb), Zana(kepala segala sot) and syemah(penumpang yang prihatin). I think 2 buah kereta selain us went straight to Spring meanwhile we went straight to Saberkas and meet them at Spring after that. Sekda apa la nak di polah. Kayo2 jak window shopping. At 9.30pm, we quickly go KFC tabuan b'coz Has want to tapau her KFC for sahur. We arrived at UiTM about 10.30pm bermandi kan hujan sebab payung pun sik cukup. Huhuhu. Time sahur bedal McD tek sampe tebik gigi geraham ku sebelah kiri 2nd last. Huhu.. Nmpk jak rangka. Dahla gigi ya kedak taring menyucuk dinding pipi ku ini. Nk gik klinik cabut, tp klinik Dr. Hanipah sik saut tepon. Haiya.. Ku biarkan jak. Say, that day sgt tired lah! Kerja typing yg tergendala ptg td harus di print out. Mengantuk nunggu nya settle. Anyway, im happy today. Tukar angin sekali skala berbuka kat luar. Duit pun terbang juak. Huhu. Sekian. Ada komen?

06 September 2008

Bulan Ramadan yang mulia

Assalamualaikum,

Bersyukur kita ke hadrat Illahi krn dgn limpah kurnianya kta dpt bersua di sini.
Adakah anda telah menunaikan kewajipan anda dgn berpuasa? Jgn puasa jak tauk, pi lam ati ingat nak rayaaaaa jak2. Ok lah. Selamat berpuasa dan selamat berbuka kpd semua muslimin dan muslimat yang di rahmati Allah. Wassalam.