BEST! Aku mesti FOLLOW!

23 August 2008

Happy Birthday Syal!


Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to Syal~,
Happy Birthday to you.


Sik cukup? Klak i nyanyi sigek gik lagu pi intro jak la. "Allah selamatkan Syal" mok? Haha. To anyone yang xtau siapa syal, she is my roomate! Dyg. Siti Syalhak Bt. Abg. Bunsu, org kapit. Umo nya 20 dah. Orangnya kecil molek, salu jadi bahan sakatku di waktu ku boring. Ngahaha. Syal tok salah satu tukang surprise masa b'day I bulan lepas. (Sekrg tok bday ko, pa kmkorg mok molah oo~) Any other ideas guys? Pliz leave ur msg after the tone.. *beep*

Syal, 1st of all.. ku mok minta maaf if da tersalah kata2 yg menyinggung hati w'pun susah juak nk tafsir ko tok actually. Sebab ko sik show kemarahan ko mcm aku. Err~ Ko harus faham yg kta duak tok sulung & bongsu, ku dah biasa marah adik2 ku, mun dah marah, suma main lepas jak. Hehe.. saiz ko pun lebih kurang sama juak. Hahhahhaa

So, whenever ku tensen ka apa, just ignore me. But sometimes, you played as a tukang mujuk yang bagus lak. I admit that!. Sama2 kta tok berolah, sama2 kta bergosip, sama2 juak kta ngerepak. Pendek kata, ko tauk ku camne, n vice versa.. Haha.


So, here is myWISH for you.

1. Syal, semoga pjg umo..
2. Murah rezeki.... mun terlebih murah, jgn x kongsi.
3. Berjaya dlm hidup, selagi ada hayat.. teruskan berusaha sampai mata sik pejam selamanya.
4. Jodoh nang tauk ada. No need to bingung. Mkn GB memory space otak jak.
5. Insaf gik oi.. Ramadan dah dekat! Haha.
6. Raya dtg umah.. Last kita beraya ngn kawan2 uitm
this sem. Next sem sekda gik.
7. Stay cute, just nice. hehe.

Lastly, may you cherish a wonderful day with better life onwards. Stay focus. Jalan straight je, don't belok2 ah!

06 August 2008

Kubah National Park memory lane



1st August Our IT class finished at 10am. Guess what, this evening our class will go to Kubah National Park!! Actually, we are not going there for fun. There is other secret mission besides our trip. Our class BMD5D2 is divided into two(2) groups. Each group is assigned on the same task; taking photos and videos of Kubah National Park aka K.N.P and promote it. Few weeks later, each group will represent their creativity promoting Kubah and it must be done professionally. Why? It is b'coz if we succeed, our work may get few recognitions from the public and internationally. Every piece of artwork must be burned in CD-ROM. Eventually, Kubah is one of the great place in Kuching to bring your family and it is located in the Matang Area. That evening, our class dijangka bertolak kul 1.30pm dgn m'ggunakan bas sekolah. Dahla xde air-cond. Adoi! Setibanya di Kubah, K.A.M.I pun check in. Yang p'mpuan dok kat Resthouse, laki diam kat hostel. S'pjg petang xda wat pa2. Cuma kepenatan jak terserlah. Ada yang masak, tapi kerja i adalah menyamak segala kuali, periuk, pinggan, gelas & sudu+garfu. HuHu. About 8.00pm, we go in 1 group gi National Frog Pond bercahayakan lampu suluh jak. Nang gelap gelita lah. Abis segala surah di baca. Apa yg ada kt sia? Katak yang banyaaaak!. If you happen to go there in the future, pergi lah. Katak ya aktif pada 7.00-7.30pm. And if you are lucky, during full moon, katak2 itu mating season and can lasts for one night stand. Peerrgghh.... However, we were not that lucky. 2 ekor jak katak dpt di jumpa. Waaaa~~


2nd August, tiba masa utk bergerak mendaki ke puncak gunung. Mcm2 jak binatang kmkorg nemu.. ulat gonggok yg colourful, lipan yang unik.. Adeh! Nang kepak la.. Pendakian di mulakan pada pukul 7.40am dengan 30+ org.. pertengahan jalan ada yang pancit.. namun masih meneruskan pendakian yang penuh rintangan berbekalkan dua botol air mineral utk di kongsi 2-3 org. HUhu.. Bila dah sampai ke puncak, menara ya jak di temu kmkorg. Ler...... Hampa skit tapi perasaan ini terasa puas sungguh! Selama ini ku memandang rendah keupayaan diri ini. Puncak nya about 2600+ ft. Respect juak ngn kwn2 yang pada mulanya pancit, but at last jumpa juak di puncak. TERUJA ku melihat awan dari dekat, snifting the cool air breeze... Ciptaan tuhan yang mengagumkan! Balik dari puncak, semua pancit, kaki pun melecet. Nasib sik terseret.. Wah2.. I jalan turun gunung bukak kasut sebab hujung jari kaki dah sakit. At night, we gathered in front of our "house" and waiting for the guys to be the barbeque chef of the night. Nampak gayanya, kesemua pria ada skill2 tersendiri dlm aksi memanggang ayam and sausege. Fewh, di marinate gik with honey and black pepper sauce. Walahwey..... Shedap! You want to see what it looks like? Check it out..


3rd August, tiba hari yang dinantikan.. sebab semua dah lelah. X terkaber gik mok berjalan dgn betul sebab urat saraf kaki yang tegang menyukarkan pergerakan and sengal2 semuanya.. Tapi, trip ini benar2 merapatkan silaturahim sesama ahli biarpun bukan ahli kumpulan. Ini adalah petanda yang positif kepada social skill kami yang jarang bertegur di dalam kelas meskipun satu kelas aka sekelas. Terima kasih daun keladi juga kepada sir khalid yang berusaha mengajar PR kepada kami. Beri markah lebih ya, sir! Hehe.. I really enjoy the moment of teamwork during the hiking. Thanks for all. :) BMD5D2 Sesi Julai 08-Nov 08 mmg happening. Yeay!